← Back to topics
Topic

[agenti]

r
rajkon
@admin:
drugi test primer i reshenje ovog zadatka se ne slazu uopshte... da li bi mogao da prepravish to?
a
adminModerator
Uradjeno...
r
rajkon
Ok ... drugi sada prolazi ... ali imam razloga da verujem da su i ostali test primeri losi ... ajde molim te pregledaj ih ako budesh imao vremena ...
d
drakce
Ja sam uradio nekako, ali resenje moze da bude tacno, a ne mora za istu poruku samo za razlicitu vrstu
r
rajkon
Jel mozesh malo da pojasnih shta si hteo da kazesh :)
r
rajkon
ovaj, drakce, josh uvek nisi pojasnio ... :)
d
drakce
Ma ja na forum ne idem stalno, vec kad se setim nekad 1 u mesec dana, a nekau 2 puta u toku dana.
Sto se tice mog resenja ono je sledece:
ver1:
resavanje putem bektrekinga sa proverom na kraju koliko je ispred i kiliko ima istih
ispred - broj tekstova koji se nalaze ispred nadjenog (u leksikografskom smislu)
isti - broj tekstova koji su isti kao i nadjeni tekst (npr. PERAPERA ima po dva za svaku rotaciju - s[1]=s[2], s[3]=s[4], ... u sortiranom redu).
PADA NA VREMENU

ver2:
pravim niz P za premestanje - s[p[i]] je sortiran leksikografki (u prvom prolazu), zatim ponovo se vrsi sortiranje p[i] za sve s[i]=c, i=b1,b2 gde je b1+1<b2.
Ovo radi ukoliko su sva slova razlicita, a ukoliko nisu onda za jedan isti ulaz, samo sa razliciton sifrom moze da da tacno resenje u jednom, a pogresno u drugom slucaju.