Mslim da bi oni koji su uspeli da rese ovaj problem mogli da mi pomognu! Ili bar oni kojima rade poslednjih 5 ili 6 test primera. Problem mi samo oni predstavljaju jer na neki meni ne pojmljiv nacin program za njih izbacuje 0. Da li neko zna zasto su tih nekoliko poslednjih test-primera toliko specificni i drugaciji od prvih 15? :))
Mozda zato sto nije ista ideja :-( Ako hoces reci kako si ti uradio. Treba da gledas samo trenutke kad neko dodje ili ode i tako redom da prebrojavas koliko ih je bilo, znaci ili povecas ili smanjis brojac i to je to :-)
formiram niz od slogova koje imaju trenutak kada je neko dosao ili otisao i broj 1 ako je neko dosao a -1 ako je otisao. onda sortiram po trunutcima pa i po jedinicama i minus jedinicama ako u nekom trenutku postoji vise jedinica i minus jedinica, tako da prvo idu kecevi pa onda sa minusom. i samo se prodje kroz taj niz i nadje maximalni brojac kojim se redom sabiraju ili oduzimaju kecevi! ne verujem da sam bio jasan :( al ako treba napisacu i primer!
Da, tako sam i ja radio i cini mi se da je tacno. Ako radis u Pascal-u, probaj to da radis sa dva niza, ponekad se baguje sa slogovima. Meni se to desavalo na Usaco-u, a na z-trening-u neki bagovi sa realnim brojevima. Sigurno je onda neka glupost. Trazi od Admina test perimer, pa pogledaj gde ti puca i ispravi. Srecno.
pokusao sam i bez slogova! isto kao i ranije za poslednjih 7 test primera daobijam informaciju da je izlazni kod 0!!!
Dakle ... pitanje za ADMINA:
Da li postoji nacin da na mail dobijem tih poslednji 7 testova ili bar objasnjenje koja je razlika izmedju njih i prethodnih 13? Da li kada za neki test primer dobijemo da izlaz ne moze da bude 0 obavezno znaci da taj program stvarno izbacuje 0 ili MOZDA postoji neka druga greska???
Ne dobijash informaciju da je izlazni kod 0, vec da izlazni kod NIJE 0 ;)
Sto ukazuje ne to da imas gresku u kodu, koja mozda pod Windowsom nije tako vidljiva, .. takva greska se javlja recimo ako pogusavas da pishes u elemenat niza a[10] a niz si deklarisao samo do a[5]. U ovom slucaju se Windows u najvishe slucajeva ne buni, vec upise nesto, negde, dok Linux odma prekine program i vrati izlazni kod koji predstavalja broj greske!
Znaci kada dobijesh poruku da izlazni kod nije 0 to znaci da je tvoj program prekinut u radu zato sto pokusava da odradi nesto zabranjeno (Deljenje sa nulom je josh jedan primer kada se to moze desiti !)
greska je bila toliko ocigledna ali sam i ja bio ubedjen da je nema. :-D al sto je najgore - nije mi prvi put! ali bez ove sugestije je nikada ne bih pronasao!!!