Moze li neki savet u vezi ovog zadatka?
[svemirci]
samo jedna rec (ili dve kako god je vidite)
BRUTE-FORCE
BRUTE-FORCE
Moze li nesto malo konkretnije :)
Probaj da o tome razmisljas kao o grafu, usmerenom grafu. Krenes od jednog lista i gledas sve one koji njega jedu. Listovi mogu da budu kao pocetni cvorovi. Rekurzivno odradis za sve njihove susede (one koji ih jedu) i racunas maksimalno na sledeci nacin. Vidis da li je bolje da nekog poneses ili one vec rekuretno izracunate vrednosti koje daju oni koje on jede.
Nadam se da sam ti bar malo pojasnio.
Nadam se da sam ti bar malo pojasnio.
Razmotricu tvoje resenje. Hvala ti!
vish ja sam napredan sa dva zadataka.prvo ti je suma=0 a kasnije je suma:=suma +n gde je n uneti broj.tako racunas zbir prvih ch chlanova.ako razmislish mozhesh nauchiti i faktorijel da rachunash.uchitavanje iz fajla cu ti posebno objasniti jer je JAKO TESHKO(za tebe da shvatish)
inache ovo je za bonelija
inache ovo je za bonelija
Pogledajte moje rjesenje. Ima 20 linija koda.
Vec dugo vreme nervira me ovaj problem. Pred neki dan sam ga napisao, Znaci to je kombinacija od DFS i dinamicko programiranje al ne znam zasto pada mi na svi test primere. Bi bil blagodaran dokolku bar jedan primer mogu da znam, pa da znam dali je problem u moj algoritam ili u online judge. Isto moram nesto da kazem. Uspeo sam da dodzem do resenia na boba, al negovo resenie ne radi tocno za neki slucai. Mora dokolku ima ciklus to posebno da se razgleduje, na primer dokolku ima poligon vo koj taka sto 1 -> 2, 2 -> 3, 3-> 4, 4 -> 1. Za vakvi slucaevi ne radi tvoj algoritam. Ja sam dodao jos nesto u moj algoritam da presmetuje i za vakvi slucaevi al daje mi nula tocni, e sad stvarno ne znam u cemu je problem. AKo moze neko da mi pomogne, bar so neki test primer bicu blagodaran. Hvala, Igor.