← Back to topics
Topic

Z-Update

a
adminModerator
Kako ce Z-trening da se razvija:

0. Z-Tutorials - Deo z-treninga gde ce biti odabrana poglavlja iz teorije, pracena zadacima iz iste oblasti...
// planirano da se zavrsi do kraja godine, eventualno do kraja Januara

1. Z-Forum - mogucnost da se rasposnaju teme sa novim postovima, koje korisnik nije video do sada. + veca duzina naslova za teme.
// planirano za 2-3 nedelje

2. Z-Trening - mogucnost da se gledaju test-primeri, i to na nacin objasnjen u temi "test-primeri"
// planirano za 1-2-3 nedelje

3. Z-English - Multijezicki z-trening, bice mogucnosti da se dodaju novi jezici
// planirano da se zavrsi do kraja godine, eventualno do kraja Januara

4. Z-Administrators - Bice otvoren koknkurs za Z-Administratore, za sve one koji hoce da postavljaju zadatke na Z-takmicenjima, da odgovaraju na pitanja, i pomazu oko svega ostalog... Svaki Administrator ce imati mogucnost da vidi sve zadatke, sve test primere, ... A kako ce biti odabirani administratori.. ne znam josh uvek.. vishe o tome kad .. napravim konkurs.
// planirano do kraja godine, eventualno do kraja Januara

5. Novi Z-Server - Vishe Memorije, Brzi processor, ... Uf.. ovo je $$$ deo, ... tako da .. to ce biti kada bude bilo dovoljno $$$ koje ce Z odluciti da potrosi na Z-trening
// planirano... za dan kada Z bude ima dovoljno $$$ :) Nadam se do kraja skolske godine
s
sidejan
E super su ovi planovi za dalji razvoj ...
Moje dopune bi bile da taj z-tutorial ili kako bi se vec zvao ima mogucnost da ljudi komentarisu i dopunjuju te clanke o raznim oblastima ... npr da za svaku podoblast postoje zvanicni clanci sa teorijom koji ne mogu mnogo da se 'poruzne' (tj. da ne bude posle 1000 komentara) ali i da postoji 'slobodna' oblast gde bi bilo ko mogao da napise svoj clanak a ostali da komentarisu (i mozda ocenjuju po tacnosti, kvalitetu, i sl.) tako bi mnogo brze rasla 'biblioteka' ...
d
drakce
Ja bih vec sad imo da postujem jedno dvadesetak zadataka (sa resenjima).
Mada ti zadaci su razlicitih nivoa neki veoma laki, a neki izuzetno teski.

Sad me nesto malo muse balkanijade jer ne razumem bas dobro sta se trazi i kako je dato jer je na engleskom.
a
adminModerator
Ako imas zadatke sa resenjima i test primerima, posalji na mail, pa cu se ja pobrinuti da ih sto pre stavim na z-trening...
d
dimitar
Ja imam neke zadatke od makedonske natprevare, sa test primere, ama ne znam da nije problem jezik (posto su na makedonski)
a
adminModerator
Naravno da nije ;)

ako imas vremena posalji na me@z-trening.com
d
drakce
Reci mi koliko operacija moze da se odradi u jednoj sekundi da bih znao koje ogranicenje da stavim? Koji je minimum/maksimum memorije koju program moze da zauzme - takodje zbog ogranicenja?
a
adminModerator
Mozes videti Server info.. Kompjuter je PIII na 600 Mhz, 256 MB Memorije. U svakom slucaju, ne moras ti odrediti vremensko ogranicenje, ako imas resenja, mogu ih pustiti, pa prema njima odrediti vremensko ogranicenje.
d
drakce
Poslacu ti 2 zadatka u kojima je bitno vremensko ogranicenje, odnosno memorija - memorijski problem je u tome da bi moze samo da se koristi npr. samo 100 bajtova ( i to je mnogo za taj zadatak)