← Back to topics
Topic

Trenutno ulogovani

b
boba5551
Mislim da postoji greska sa onim delom na sajtu koji pokazuje ko je trenutno ulogovan. Inace kad se prijavim, budem automatski poslednji na listi i onda ne prikaze ikonicu drzave. Tek kada se neko prijavi posle mene prikaze moju ikonicu. Nije neka greska, ali cisto da ti napomenem
d
drakce
To nisam primetio, ali sam primetio da kada mi pukne veza, a pre toga se nisam odlogovao, prikazuje da sam i dalje ulogovan.
d
drakce
Nisam siguran da li je to reseno, ali sada sam proverio i meni se javlja zastavica pored imena iako sam zadnji na listi.
a
adminModerator
Ako tvoja adresa nije pronadjena u ip->country tabeli, tada ostajesh bez ikone. to je slucaj sa novim provajderima, ili provajterima koji su kupili nove adrese, posto se ip tabele cesto menjaju, a ja in ne updejtujem bas svaki dan. Kada se neko uloguje posle tebe, poret tebe se moze pojaviti neka ikona, ukoliko se pronadje adresa koja je dosta slicna tvojoj, a postoji u ip tabeli.. mala heuristika..

Inace, kada ti pukne veza, sajt ne moze da provali da ti vishe nisi na vezi, posto http funkcionishe putam zahteva sa klijentske strane, tako da postoji odredjeni time-out, nakon cega sajt smatra da si izlogovan.
b
boba5551
Ok, sada je jasno. Hvala ti. Pozdrav!
d
drakce
Koliki je taj time out jer mi se jednom desilo da sam se nakacio tek posle 3 sata i opet je prikazao da sam ulogovan
a
adminModerator
Mislim da je tacno 3 sata ;)