← Back to topics
Topic

U Cemu je problem !?

r
relaja-blocked
Uradio sam dva,zaista prosta,test zadatka ,ali nikako mi se ne priznaje resenje.
U cemu je problem ??? Poz.
r
relaja-blocked
http://rapidshare.de/files/7575709/NAJLAKSI.PAS.html - prvi
http://rapidshare.de/files/7575729/ZBIR.PAS.html - drugi
b
boba5551
Ono sto ti 100% ne treba jeste readln na kraju i ne treba da trcis kroz repeat petlju. To sto se trazi zamnei sa for. A broj N ucitavas samo readln(N)!!! Izbaci readln i to je to, a u buduce pazi kad koristis repeat umesto obicnog readln, NEMA POTREBE SA REPEAT!!!
b
boba5551
Mozda nisam bio jasan. Mislio sam da izbacis readln sa kraja, jer treba samo da ispises rezultat a ne posle toga i da ucitavas nesto!
r
relaja-blocked
U stvari , jedna stvar mi nije jasna;kako da repeat zamenis sa for ako je u pitanju ispitivanje uslova(kao u zadatku) da bi dobio tacan broj.
b
boba5551
Ma ti dobijas tacan broj, takav ti je ulaz, oko toga se ne brines.
Da zamenis repeat sa for sam mislio na sledeci nacin. Ucitava ti se N i onda N brojeva i treba da nadjes zbir. Onda je bolje da kad ucitas N samo sa readln(N) ides
for i:=1 to N do
readln(B[i]) - neki niz
nego ovako
i:=0;
repeat
readln(B[i]);
i:=i+1;
until i>N

Nadam se da si sada shvatio sta sam mislio kad sam napisao repeat umesto for. Poenta je da kad vec imas odredjenu duzinu ucitavanja, koristis samo for.
r
relaja-blocked
Dobro,to znam ,nego sam te shvatio drugacije.Mnogo hvala.Poz.
n
nosferato
sta je to ulaz-izlaz?
b
boba5551
Ulaz su ti oni podaci koje dobijas, a izlaz su ti oni podaci (citaj resenje) koji ti saljes na server.
n
netsky
U cemu je problem sa prva dva pocetna zadatka u pascalu stalno javlja da izlazni kod nije 0!!!
b
budala
jer moze neko da mi pomogne oko 1 zadatka
n
nikola
Cao,
Jer moze neko da mi pomogne. Sta treba da saljem kada uradim zadatak? Koliko sam video treba da saljem kod. Ali kako? Ja radim u Pascalu? Da li treba da saljem .pas fajlove ili u .txt fajlu da napisem kod? Poslao sam kao .pas, ali nikako da mi prihvate resenje. Siguran sam da znam da napravim program koji ce ispisati unet broj. :)

Pozdrav
a
andrejko
Da, salji sa .pas. I u box-u pored gde pise Programski jezici, oznaci Pascal...
n
nikola
Hvala. Slacu sa .pas. Nadam se da ce sada raditi. Izgleda da sam dzaba 4 puta pokusao. Da li se zadaci mogu raditi u Windows Pascalu?

offtopic:

@ Andreja Ilic
Jesi li ti iz Nisa?

Pozz
a
andrejko
Da... Upoznali smo se mi nedavno :)
n
nikola
Da, znam. :)

POzdrav