rUradio sam dva,zaista prosta,test zadatka ,ali nikako mi se ne priznaje resenje.
U cemu je problem ??? Poz.
rhttp://rapidshare.de/files/7575709/NAJLAKSI.PAS.html - prvi
http://rapidshare.de/files/7575729/ZBIR.PAS.html - drugi
bOno sto ti 100% ne treba jeste readln na kraju i ne treba da trcis kroz repeat petlju. To sto se trazi zamnei sa for. A broj N ucitavas samo readln(N)!!! Izbaci readln i to je to, a u buduce pazi kad koristis repeat umesto obicnog readln, NEMA POTREBE SA REPEAT!!!
bMozda nisam bio jasan. Mislio sam da izbacis readln sa kraja, jer treba samo da ispises rezultat a ne posle toga i da ucitavas nesto!
rOK.Bio si jasan.Hvala na odgovoru.Poz.
rU stvari , jedna stvar mi nije jasna;kako da repeat zamenis sa for ako je u pitanju ispitivanje uslova(kao u zadatku) da bi dobio tacan broj.
bMa ti dobijas tacan broj, takav ti je ulaz, oko toga se ne brines.
Da zamenis repeat sa for sam mislio na sledeci nacin. Ucitava ti se N i onda N brojeva i treba da nadjes zbir. Onda je bolje da kad ucitas N samo sa readln(N) ides
for i:=1 to N do
readln(B[i]) - neki niz
nego ovako
i:=0;
repeat
readln(B[i]);
i:=i+1;
until i>N
Nadam se da si sada shvatio sta sam mislio kad sam napisao repeat umesto for. Poenta je da kad vec imas odredjenu duzinu ucitavanja, koristis samo for.
rDobro,to znam ,nego sam te shvatio drugacije.Mnogo hvala.Poz.
bUlaz su ti oni podaci koje dobijas, a izlaz su ti oni podaci (citaj resenje) koji ti saljes na server.
nU cemu je problem sa prva dva pocetna zadatka u pascalu stalno javlja da izlazni kod nije 0!!!
bjer moze neko da mi pomogne oko 1 zadatka
nCao,
Jer moze neko da mi pomogne. Sta treba da saljem kada uradim zadatak? Koliko sam video treba da saljem kod. Ali kako? Ja radim u Pascalu? Da li treba da saljem .pas fajlove ili u .txt fajlu da napisem kod? Poslao sam kao .pas, ali nikako da mi prihvate resenje. Siguran sam da znam da napravim program koji ce ispisati unet broj. :)
Pozdrav
aDa, salji sa .pas. I u box-u pored gde pise Programski jezici, oznaci Pascal...
nHvala. Slacu sa .pas. Nadam se da ce sada raditi. Izgleda da sam dzaba 4 puta pokusao. Da li se zadaci mogu raditi u Windows Pascalu?
offtopic:
@ Andreja Ilic
Jesi li ti iz Nisa?
Pozz
aDa... Upoznali smo se mi nedavno :)