Predpostavljam da je neko od vas bio u petnici za oblast racunarstva pa me zanima sta se tamo forsiralo.Primljen sam pa zelim da dopunim svoje znanje iz oblasti koja je mozda trazena a ja nisam u nju bas upucen.
Petnica[Racunarstvo]
Bio sam ja prosle godine.
Znanje polaznika je bilo na dosta niskom nivou, i nije se nista posebno forsiralo.
Slusash predavanja, predlazesh projekat, i to ti je to ...
Znanje polaznika je bilo na dosta niskom nivou, i nije se nista posebno forsiralo.
Slusash predavanja, predlazesh projekat, i to ti je to ...
Hvala.
Ja nikako nisam ukapirao kriterijum za ulazak u petnicu.
Bio sam dobar za malu olimpijadu, a nikad nisam bio dobar za petnicu.
Bio sam dobar za malu olimpijadu, a nikad nisam bio dobar za petnicu.
Da bi te primili moras da obrazlozis zasto si konkurisao,ali da to bude istinito i lepo formulisano.Ako se kojim slucajem slaze(sto je verovatno dosta zastupljeno -znam po nekim drugovima) onda postoji drugi put da te ne prime :).
A zasto ti nisi bio primljen > pa dobro si poznavao(i jos poznajes) algoritamske probleme takmicarske prirode(i to si forsirao) ali nisi obracao paznju na ostale grane racunarstva i mogucnost da se to znanje iz algoritmike primeni na realnim i korisnim programima ,sto te je mozda sputavalo .
Naravno ,ja samo nagadjam,ali ne znam na sta bih jos mogao da ciljam.
Pozdrav.
A zasto ti nisi bio primljen > pa dobro si poznavao(i jos poznajes) algoritamske probleme takmicarske prirode(i to si forsirao) ali nisi obracao paznju na ostale grane racunarstva i mogucnost da se to znanje iz algoritmike primeni na realnim i korisnim programima ,sto te je mozda sputavalo .
Naravno ,ja samo nagadjam,ali ne znam na sta bih jos mogao da ciljam.
Pozdrav.
Racunarstvo u petnici nije priprema za takmichenje (i to ti oni kazu bar 10 puta kad stignesh tamo) i njih u principu ne interesuje kako ko prolazi na takmichenjima ...
Ma ja uopste nisam pominjao algoritme, ja njih i ne znam bas dobro. Svaki algoritam ja pisem na neki svoj nacin, sem q-sort koji sam naucio pre 4 meseca.
Takodje sam saznao da neki algoritam koji sam ja pisao - dodati puteve u postojecu mrezu tako da duzina dodatih puteva bude najmanja sam radio sa FLOJD-ovim algoritmom, a ne sa PRIM-ovim algoritmom. Meni inace najbolje lezi da ubijam rekurzije tj. da od rekurzija pravim iteracije, doduse neke rekurzije ostavljam kave jesu jer mema nikakve ustede u memoriji i/ili brzini.
Takodje sam saznao da neki algoritam koji sam ja pisao - dodati puteve u postojecu mrezu tako da duzina dodatih puteva bude najmanja sam radio sa FLOJD-ovim algoritmom, a ne sa PRIM-ovim algoritmom. Meni inace najbolje lezi da ubijam rekurzije tj. da od rekurzija pravim iteracije, doduse neke rekurzije ostavljam kave jesu jer mema nikakve ustede u memoriji i/ili brzini.