← Back to topics
Topic

trik!

n
nalism
sta mislite, da li postoji neka optimicacija (u mom pokusaju za ovaj zadatak) tako da prodju i poslednja 2 test primera koja padaju na vremenu????
m
m@re_m@re
Ako sam dobro primetio ti sortiras niz, a taj niz moze da ima 1.000.000 elemenata, dakle treba ti oko 20.000.000 naredbi da to sortiras a za to nemas vremena...

Probaj da izbegnes sortiranje
d
dimitar
Vidim da imas sortiranje. Mozda to sortiranje je O(n^2)? Probaj da implementiras
quicksort, za O(nlogn). Inace mnogo je jednostavno da se ovaj zadatak resi bez nikakva
upotreba na sortiranje.
d
dimitar
greska... Izgleda da refresh mi ne radi bas najbolje :)

admin, dobro bi bilo da se u forum implementiraju edit/delete
funkcije.
n
nalism
pa da ... pokusao sam sa "hip" sortom kako je on relativno najbrzi - izvrsava se za n*log(n) ... al opet nedovoljno je brzo za 1 sekund!
mislio sam da mozda postoji neki deo programa osim sorta koji moze da se namesti da radi brze nego sto ovako radi (npr. ucitavanje ili ispis). ali ne vidim kako!

naravno izbegavanje sorta dolazi u obzir! :]
b
boba5551
Imas relativno mali broj karata, pa da li si razmisljao o tome da napravis niz i samo uradis Niz[karta]=Niz[karta]+1 u pascalu ili Niz[karta]++ u C-u i time si resio problem? Ja sam ga uradio i meni ne pravi problem.
n
nalism
evo me konacno!
to je mnogo bolja ideja od moje pocetne - sa sortiranjem ... hvala!

al iako sam uspeo da implementiram to sa dodavanjem odredjene karte nece da prodje test primer pod brojem 8.
ali samo on!
ja ne vidim gde sad zakucava...