← Back to topics
Topic

trka - regionalno

b
boba5551
Ako neko ima 1. i 4. test primer i resenja za trke, evo mog mejla boba5555@gmail.com pa neka mi posalje ako hoce. Hvala unapred. Ako neko ima, moze da posalje i sve test primere.
Pozdrav,
b
boba5551
Dobio sam test primere i proslo mi je. Greska je bila sto sam ucitavao h, m, s, v umesto v, h, m, s. Hvala Troboku i Relji!
Pozdrav,
s
shiki
Moze li neko da mi posalje test primere
ilijalalkovski@gmail.com
s
shiki
fala puno
v
vgiacome
Jel mozete poslat i meni?

v1407g@hotmail.com

bio bi vam zahvalan...
i
iggy91
Meni treba samo 10. test primer, jedino on ne radi...

zmaj.org@gmail.com
u
unknownhero
zanima me jel "Napisati program koji za date podatke ispisuje ukupan broj onih trkaca, ispred kojih za vreme posmatranja trke u bar jednom trenutku nije bilo nikoga na stazi."
znaci da ako se u istoj sekundi nalaze 2 trkaca izjednaceni, jel to znaci da ispred njih nema nikoga ili tek ako netko od njih dvojice prestigne drugoga?
a
aleksa92
Moze li i meni neko poslati taj 10-ti test primer?Saljem razna resenja vec drugi dan, proveravam kod, i nikako da prodje taj deseti primer.
email:
opaki@inbox.com
D
Daniel93
@aleksa
Ako su ti vise trkaca na prvoj poziciji, onda su svi prvi. Da li si probao tako?
A
Al3kSaNdaR
U desetom primeru su ulazni brojevi realni, tako sam ja cuo. :)
a
aleksa92
Hmmm, probao i jedno i drugo, i ubacio poredjenje double-ova sa fabs, i opet isto, 10-ti test izbacuje WA. Ja sumnjam na floating-point tehniku, mora da sam tu nesto zeznuo,...
Poslao sam najmanje 20 razlicitih verzija, i opet nece bez obzira kako racunam...

@daniel93: Ako su tri trkaca na prvoj poziciji, onda ukupnom broju dodajem 2 ili 1? Mada opet nece za oba slucaja...
D
Daniel93
Evo glavni dio koda pa vidi kako sam ja uradio:
for(int i = Min; i <= End; i++)
{
Max = 0;
for(int j = 0; j < n; j++)
{
if( vrijeme[j] <= i ){
dist[j] += igrac[j].v;
if( dist[j] > Max ) Max = dist[j];
}
}

for(int k = 0; k < n; k++)
if( (fabs(dist[k] - Max) < 0.00001) && !bio[k] ){
sol++; bio[k] = true;
}
}

Znaci za svaku sekundu simulirao sam kretanje i gledao najvecu distancu. Svaki igrac koji uslovljava tu distancu u toj sekundi je prvi. Ali ne smijes jednog igraca dva puta brojati. I meni nije na pocetku radio 10.primjer al kod mene je greska bila sto nisam koristio double,( float ne prolazi ).
a
aleksa92
Hvala, probacu nesto ovako. Ali ako si za svaku sekundu gledao najvecu distancu, onda tvoj program nece raditi ako se recimo u 0.3 sekundi 2. igrac pretekne prvog, a u 0.7 treci pretekne drugog, jel da? Ja sam za svakog igraca trazio vreme kada ce se susreti sa drugim, i onda najmanje vreme uzeo za resenje, i onda za sledeceg trkaca rekurzijom dalje trazio...
F
FilipKeri
moze meni 10. test primjer :) imam dosta problema s njim. mail: keri.filip5@gmail.com