← Back to topics
Topic

Shta mislite ?

r
renovator
Obzirom da su skoro svi zadaci sa ovog site-a apstraktni , mislim da se moze postaviti ovakvo pitanje (vezano za zadatak trka) :

Da li ce takmicar koji polazi sa starta u isto vreme kao i neki drugi , a pri tom je njegova brzina manja od tog drugog , nekada biti prvi ?

Evo zasto ovo pitam , ukoliko vi niste zakljucili :
Obzirom da oba trkaca polaze sa starta u isto vreme , ovaj brzi takmicar ce morati jednom da prestigne 1. takmicara jer se on jednostavno ne moze stvoriti ispred 1.
S druge strane , ne postoji nijedan interval vremena u kom bi ova dva takmicara presla isti put jer su brzine konstante.

Ukoliko se vi slazete sa mnom , onda smatram da bi u zadatku trebalo da se precizira sta ce se desiti u ovakvoj situaciji.
Pozdrav.
s
sanja
u zadatku je naznaceno da svaki trkac krece sam sa starta, znaci nikad ne krecu dva trkaca istovremeno.
r
renovator
ok .Izvinite za cimanje . Sledeci put cu bolje da procitam.
Pozdrav.
d
drakce
Mada bez obzira na to da li polaze ili ne polaze u istom trenutku zadatak nije precizno definisan.
Ja sam nasao kontra primer (mozes da nadjes na forumu) za koji ce resenje zadatka da da pogresan odgovor.
s
sanja
Naravno, i ja sam imala nekih problema sa razumevanjem zadatka. Ovo sto sam rekla je samo odgovor na njegovo pitanje.
t
tesla
<b>da</b>