← Back to topics
Topic

vreme!

n
nalism
samo vezano za zadatak z-koren!
predlazem adminu da smanji vremensko ogranicenje za ovaj zadatak kako je meni za poslednji (najveci) test primer bilo potrebno samo 0.13 sekunde a dato ogranicenje je 10s!
:]

pozdrav
r
renovator
nikad nije problem imati vise vremena za izvrsavanje , pa makar ono bilo i nepotrebno :)
Poz.
d
dimitar
Pa sta, i meni je proslo za najvise 0.1, ali to ne znaci da svi koji resavaju ovaj
zadatak ce iskoristiti istu ideju! Ima vise nacini da se resi zadatak za 1sec...
n
nalism
ok ... ok ... ljudi!
nema frke!

nije vreme za bacanje - ne zalim se niti imam nameru da se hvalim - al eto, neko ce da stekne utisak da je zadatak tezak kad ima toliko datog vremena!
r
renovator
Ma nemoj da se uzbudjavas .Mi te ne napadamo.
Ne mogu bas da odredim kom nivou bi pripadao ovaj zadatak,
ali sigurno ne regionalnom , sto realno znaci da bi vreme za izvrsavanje trebalo da bude manje . No , kad je vec tu , necemo da ga diramo :)
Pozdrav.
d
dimitar
Sigurno je za regionalno nivo. Nema nisto tesko oko implementiranje osnovni
operacije za veliki brojevi. Samo da te ne mrzi da pisujes (moj program je
bio oko 150 reda kod!)
n
nalism
tacno!
al bi, eto, bilo lepo da se te nepotrebne sekunde sa ovog korena recimo prebace na neki drugi zadatak! ili po jedna sekunda od svih 9 na 9 zadataka! kad ste vec resili da budete velikodusni!
:)
d
dimitar
nalism, ja uopste nisam pomislio da se ti hvalis ili bilo sta. Ja sam
samo hteo da ti ukazim da postoje razlicni nacini da se resi zadatak, a
ne samo onaj jedan koj si ti upotrebio. Evo na primer ja sam
implementirao rucno vadenje koren, meni je izgledao taj
nacin najednostaven (a i najbrz). Onda moze da se resi so nutnova formula:

x[n] = 1/2 (x[n-1] + n/x[n-1]),

i pretpostavljam da ovaj nacin ce trazi vise vreme, posto ima i delenje, a
izgleda i dosta slozeniji za implementacija. Postoje jos red druge formule
za vadenje koren, i svi su manje vise isto teski za implementiranje.
n
nalism
ok, ok ...
;)
r
renovator
Jedno pitanjce (vezano za vreme): Da li se za zadatke iz oblasti z-takmicenja stalno generisu razliciti test primeri .
Ako je tako :
@Boneli
Posalji tvoj skoro uradjeni zadatak z-zidar jos par puta pa javi sta se desilo.
(sad se verovatno pitas sto sam to gledao - iz ciste radoznalosti).
b
boneli
Taj zadatak sam slao 4-5 puta. Znaci, potpuno isti kod, a svaki put razliciti test primeri ne mogu da prodju, a oni sto su prethodni put mogli sledeci put nece. Onda sam slao i slao sve iznova dok jednom nije proso sve test primere :)
r
renovator
:) Vidim . Dobro da je proslo . Ja sam ga postovao sigurno 10 puta i nijednom nije prosao.Uvek pada na razlicitom primeru.
Veoma zanimljiva stvarcica.
Z , pa jel se ovde ocenjuje sreca :)
@Boneli nemoj da me shvatis osbiljno. Shala: )
Pozdrav.
b
boneli
Ma i ja se salim, naravno, sto bih te shvatao ozbiljno :)

Nego, cini mi se da ovde nije u pitanju to da generise razlicite test primere, nego valjda razlicito vreme za koje jedni te isti test primeri prolaze. Verovatno je razlika za hiljaditi deo sekunde, pa jednom zaokruzi na 0.1 sekundu, a jednom npr. na 0.11 sek.

Bilo kako bilo, vazno je da je jednom proslo sve primere :)
r
renovator
Moguce da je do opterecenosti servera.
Bas cu probati da ga postujem u 3 ujutru .
Pozdrav.
a
adminModerator
Odgovor 1:

Ne! Za zadatke sa Z-takmicenja se ne generisu uvek novi test primeri. Bitno je da proverite inicializacije svih promenjivih. Recimo ako imate niz A[], linux nece da ga inicializuje, pa ce njegov sadrzaj uvek biti drugaciji, tako da mali bug moze da dovede do situacije da uvek prolaze razliciti test primeri.

Odgovor 2:

Na Z-treningu se meri vreme izvrsavanja procesa, to znaci da se meri koliko je vremena VAS PROGRAM bio aktivan (koristio procesor), tako da, kada je server opterecen, iako vas program radi recimo 3 sekunde, z-trening ce da izmeri realno vreme (sto moze da bude i 0.1 sekunda). E, sada, to merenje nije bas najpreciznije, ima gresku, koja dodushe, nije velika! Ali, opet da ponovim, ako koristite vector library, vreme moze da bude razlicito. Recimo, ako inicializujete vektor, vreme potrebno za to ce da zavisi od toga kako je popunjena ram memorija (mada i ove razlike nisu ogromne, sta vise, u 99% slucajeva su zanemarive)

Poz,
Z