← Back to topics
Topic

kockice

b
boba5551
U zadatku pise:
"Poslednji red fajla sadrži jedan ceo broj od 1 do m*n*k, tj. broj kockice koja ima teme u koordinatnom pocetku."

Test primer je
1 2 3
1 2 6 2
6 2 5 1
3 2 5 4
5 3 2 3 6
2 3 5 4 1
4 2 3 2

Gde je tu poslednji red sa samo jednim brojem? Da li mozda nisam dobro shvatio zadatak? Hvala.
Jedino utice na ispis, a ne na ideju, ali ipak treba da znam.
r
renovator
pa jedino moze biti da je u posednjem redu kockica sa svojim susedima koja se nalazi na koordinatnom pocetku , sta drugo ?
r
renovator
pa jedino moze biti da je u posednjem redu kockica sa svojim susedima koja se nalazi na koordinatnom pocetku , sta drugo ?
b
boba5551
A sta ako nije, sta ako je greska u tekstu, odnosno da nedostaje tekst kao u tekstu dijagonale? Hajde mi onda tako objasni kako ide taj test primer kad uradis olovkom na papiru. Meni se sve obrne. Uostalom, zar onda ne bi trebalo da 4 ima sve najmanje koordinate. Onda bi on trebao da bude prvi ispisan, a nije. Mozda sam ja lose shvatio zadatak :(!?
r
rajkon
izgleda da fali poslednji red ...
b
boba5551
Pa kako si ti uradio? Jel' imas mozda test primere?
r
renovator
bobo , ja samo tako mislim posto vidim da su zadatak vec neki uradili.Nisam nista isprobavao.Isporbacu pa ako se u medjuvremenu niko ne obavesti javicu ti svoje misljenje.
pozdrav.
r
renovator
a ono sto ti mislis bi trebalo da pise ovako :
"Poslednji red fajla sadrži SAMO jedan ceo broj ..."
mislim , mozda ja gresim ali trudim se da pomognem.
b
boba5551
Ok. Hvala ti.
Jesi li probao da uradis test primer? Sta dobijes kao resenje? Ja dobijem svaki blok obrnuto.

4
3

2
5

1
6

Odnosno, kao da je 3 u koordinantom pocetku ili je mozda nekako drugacije namesten kvadar. Ja shvatam kao da se sve kockice nalaze u pozitivnom delu osa.
b
boba5551
Izvini, dobijem kao da je 4 u koordinantom pocetku (da je poslednji red pokazatelj), a resenje daje kao da je 3, pa zato mislim da mozda nedostaje nesto.
r
rajkon
Pa stavi da ti je onda 3 pocetna kockica, i vidi da li dobijash dobro reshenje...
r
renovator
isporobacu malo kasnije posto sad stvarno nemam vremena.
poz.
b
boba5551
Ma Rale vec sam napisao da je tako dobro, ali ja te pitam kako si ti radio. da li racunao da ima taj jedan ovde "nevidljivi" red ili ti je poslednji sa 4 ili 5 brojeva u zavisnosti od dimenzija?
r
renovator
isprobao sam i u pravu si.
Samo nam admin moze pomoci ili mozda rajkon sa njegovim test primerima ili cime vec :)
r
rajkon
Racunao sam da ima taj poslednji red. Sad sam pogledao direktorijum gde radim z-trening zadatke, i tamo sam nasao kockice.in (test primer koji je dat) i poslednji red u tom fajlu sadrzi samo broj 3...