pa pravila su sledeca - imas dominu koja ima dva svoja kraja [a,b] gde su a i b iz skupa [0,6]. dve domine se mogu nadovezati jedna na drugu samo ako se spoje preko istog broja. konkretno, korektan niz domina bio bi [5,2][2,6][6,0][0,3][3,1] ... a nije dinamicko. mislim da je zadatak pretezak, niko nije uspeo da napravi neko "pametno", pravo resenje. ova koja postoje i koja donose maksimum bodova su brute force. konkretno, ja sam radio rekurziju. a prolaze samo zato sto niko nema pravi program koji bi mogao da generise dobre test primere duzine 100 domina, nego su svi neki bzvze. program radi za niz duzine 20, 21 dominu. admin tvrdi da test primeri idu do 100, ali da su random generisani i da zato program stize da se izvrsi u roku. a neke test primere mozete naci na http://www.z-trening.com/share/
Izgleda da sam tacno pretpostavio koje su pravila.
Ja sam pretstavio domine kao vrvove u graf, u kojoj dva vrva su povrzani ako ti dve domine imaju bar jedan isti broj. Onda iz svaki vrv se pusta DFS i ispises maksimalna dubocina do koja stigne neki dfs. Ispustio sam jedan detalj, pa zato imam samo 100 boda.
Predlozio bih jednu varijaciju na zadatak. MIslim da bi bilo bolje da je zadatak bio zadan potpuno isto samo da se domine ne smiju okrećati. U tom slučaju mi odmah pada na pamet dinamičko rjesenje.
[quote author=Frane Roje link=topic=10150.msg11516#msg11516 date=43255] Predlozio bih jednu varijaciju na zadatak. MIslim da bi bilo bolje da je zadatak bio zadan potpuno isto samo da se domine ne smiju okrećati. U tom sluÄaju mi odmah pada na pamet dinamiÄko rjesenje. [/q]
Ne prolaze mi 5,6,7,8,9 primer(wrong answer) a svi ostali prolaze za 0.01 sekundu. Moze li neko da mi kaze sta mi je greska? Zadatak sam uradio rekurzijom.
Samo da skrenem paznju na goranicenja za X i Y... Brojevi na dominama su u intervalu [0,6]. Ja sam resio zadatak tek nakon sto sam nakon dosta vremena pokusavanja ponovo detaljno iscitao tekst zadatka i uocio da brojevi ne idu od 1 vec od 0.
Cisto da u buduce ljudi nemaju problema sa ovim... Srecno! ;)