b Hocu jednoj maloj prepotentnoj (ona ce se prepoznati :) ) da pozelim srecan 18. rodjendan i sve najlepse u zivotu.
Ovo inace nije prvo-aprilska sala... i nadam se da se ni Bog nije salio na datum njenog rodjenja (izvini, ali morao sam).
bTo je istina, ali zasto je ovaj moj post razlog da to napises? Samo sam lepo devojci cestitao rodjendan. Malo sam se nasalio, ali sam se i izvinuo, bilo je jace od mene i ne shvatam zasto bas ovaj post kad on to ne pokazuje ;)
Ovaj vic sam danas procitao...
Posalje zena muza programera da ode u prodavnicu i kaze mu:
- Kupi mi jednu kutiju margarina, a ako ima jaja kupi mi 10.
Vrati se muz sa 10 kutija margarina i rece
- Imali su jaja.
:)
mNe kapiram kakve veze ima to sto je muz programer
bZato sto bi neka druga osoba kupila 10 jaja, a ne gledala kao naredbu if i kupila 10 margarina. Probaj sa nekim drugim osobama pa ces videti :p
npa da je to pravi programer on bi kupio 11 kutija
- prvo bi kupio jednu
- if ima jaja then bi kupio 10 kutija margarina
bMislim da bi samo glup ili eventualno zaboravan covek kupovao kako si ti napisao. Posto je logicno da placanje (citaj kupovanje) bude kad sve pouzima sta mu treba, a ne da kupi prvo jednu kutiju, pa onda 10 (jel' mozda ti tako radis :) ). A ako sve pouzima sta treba, njegov brojac ce stajati na 10, jer nije rekla :"Kupi mi jos 10!!!!"
nMomce moras da postujes neki formalizam pisanja. Kao i formalizam izvrsavanja. Tvoj upit lepo kaze kupi 11 margarina ako ima jaja u suprotnom samo 1.
rovde bi bila greska u kompajliranju :)
bGresis Nemanja. Moj kaze
uzmi_jedan_margarin
ako ima jaja
uzmi_10_margarina // (NE JOS 10 :))
kupi, plati...
Jedina greska jeste da filozofiras pa da tvrdis da je lik retard pa da ce kupiti prvo jednu stavku, pa onda sledecu i tako dalje. Kupovina je ono sto se radi na kraju, pa ako tu ne zameras onda i te kako treba da kupi 10 jaja :p
bpa nije kupio jedan margarin i 10 jaja, nego je kupio 10 margarina jer je bilo jaja. On je zenino video nesto ovako
kupi_margarin
if ima_jaja
kupi_deset_(margarina)