Svim takmicharima (sa ponekim izuzetkom, oni cce se prepoznati) zhelim puno uspeha na saveznom. Dakle, i ja se slazhem sa prvom zheljom gosp. Troboka. Shto se tiche druge zhelje, zhao mi je shto tada neccu biti u Bg-u i sprechiti ga da je ostvari (teshko podnosim poraze, a priznajem, pobedio me je na republichkom). Onima koji kao ja slave Djurdjevdan, chestitam Slavu i nadam se da cce organizatori sledecce godine voditi rachuna i o tim detaljima.
Tijana, slavu mozes da odlozis, ali takmicenje ne! Veruj u boga i natprirodno zbog sebe ali ne dozvoljavaj da ti to bude bilo kakva prepreka.. To ti je moj savet, a ti kako hoces.
Kakvi su utisci sa saveznog? Nije mi se ostvarila zelja da budem prvi (mada sam imao bas lepe ideje), ali prvi put sam osvojio nagradu na saveznom tako da sam zadovoljan :) A i provod je bio ekstra (kad imas zanimljivog profu)
@ Rajko: svaka cast, rasturi ih i na maloj, a posle i na velikoj
Evo, opet da cestitam prvacima, Rajku i pogotovo decku koji sa njim deli prvo mesto..prvi je razred. utisci: Gospodjice Danice, zadatak ti uzasan...Moram reci. A na prvi pogled, i ti mi delujes tako ( ako ikada ovo budes citala ).. Ideja kao i nije komplikovana, ali mi je zadatak skroz glup. Za ostalo...pa manje vise je ok. Svidja mi se sto je oba dana bio po jedan laksi zad. koji coveku daje volju za dalji rad. I, kao i uvek, mogli smo bolje :)... Ja sam se smorio prvog dana razmisljajuci o drugom.Taman pocnem kucati, i nadjem kontra primer..No, bilo kako bilo.. Cestitam i svim ostalim takmicarima koji su izborili solidan rezultat..
Nemoj tako da govoris protiv Danice... Nisi upoznao devojku pa nemas prava na to. A i zadatak nije los :)))) Salim se odvratan je.... Meni je drago sto se saga od 8 godina zavrsila...imala je lepih trenutaka bilo je tu i slova V i slova O, brojeva 0 i brojeva 100. Jebote pa ovo se rimuje..... Uzivajte! Voli vas sve Nemanja Skoric :)))
@Nemus kao sto rekoh, na prvi pogled.. Ne svidja mi se njen nacin komunikacije..Samo to. Ostali likovi su relativno ok => imaju relativno normalne zadatke :)
Zadaci nisu bili odvratni osim pokera, ali da su bili teski to stoji. Mogli su umesto pokera da daju neki koji bi uradila vecina (kao prosle godine jezerca) cisto da malo podigne moral. @Vasic naravno da si ti imao udela u dobroj zabavi, ali ipak moras priznati da nam je profa car i da bez njega ne bi bilo upola tako zanimljivo
To sto nije bilo ni grafa, ni geometrijre, ni dinamickog govori o kvalitetu ovogodisnjih zadataka ( uostalom bilo je svega 7 predloga tako da, bolje nije moglo biti ). A tezina ovih zadataka mahom se svodila na kucanje koda od po 250 i mnoooooooogo vise redova, pa kom opanci tom i dzeri
da! u svakom slucaju... moglo je biti malo vise pristupacnijih zadataka!
nego, da ne znate mozda, da li ce se i kada pojaviti na sajtu YUOI kodovi koje smo submit-ovali tokom takmicenja?!!! zanima me sta mi se desava sa programom na testovima koji su pali a nisam snimio dok smo imali pristup racunarima! :(
O tome kako ja izgledam i kako se ponasam mozemo na nekom drugom mestu sa manje publike. O broju predloga vi nemate sta da diskutujete, ja cu samo da kazem da ih je bilo strogo vise od 7. Drugo, nigde ne pise da mora da bude grafova, geometrije ili dinamickog. Poker se moze uraditi sa manje od 100 linija koda (pitajte Z-a). Danica
Cekaj, OK je da nigde ne pise sta MORA da bude, ni na jednom takmicenju ne postoji nesto sto MORA da bude, ali ipak, postoji neki red. Kada na nekom zadatku svi imaju nulu, taj zadatak je cist promasaj...
A da ne pominjemo to sto predsednik komisije u matematickoj dva dana pred savezno na dodatnoj drzi zadatak broj inverzija u permutaciji u O(n log(n)) (dakle zadatak *reli*), prica o hash tabelicama, jasno kaze da nece biti ni geometrije ni grafova, i sta ti sve ne....
Ne slazem se sa tim da je zadatak na kome svi imaju 0 bodova promashaj. Pogotovo ne u sluchaju zadatka poker. Kao sto je Danica rekla, taj zadatak je donosio ili 0 ili 100 bodova. Ideja je bila jednostavna, implementacija teshka, pa su samim tim mnogi takmichari su odluchili da ga ne rade, jer su znali da ce im oduzeti mnogo vremena, a to vreme mogu da potroshe rucno trazeci reshenje zadatka planete.
E, ovako.. Po meni, takmicenje treba da bude takvo da se moze uraditi za 600 poena, ili nesto manje ( zbog bitnih sitnica ). Naravno, oni trebaju da odgovaraju takmicenju savesnog nivoa, ali NE trebaju da kazuju ljudima da su nesposobni da za odredjeno vreme urade 3 zad. Cini mi se da je kod nas to malo zaboravljeno.
Ma opushteno, poker i prosim su bolesni zadaci, ali ostali nisu nemogutji za uraditi. A Savezno ipak sluzhi samo za prolaz na malu olimpijadu, i ako su teshki zadaci, prvi na listi tje protji sa manje poena. Ali prvih 10 bi ostalo prvih 10 i da su zadaci bili lakshi. Da je, recimo, bio dan na kome je nemogutje uraditi sva tri a na drugom danu laki zadaci, to ne bi bilo uredu. Ali nije bilo tako.. A shto se pokera tiche, to je jedan od onih zadataka koje pogledash i odesh dalje. To je najgore; kad znash kako bi ti to uradio, ali kako definisati poker nekoristetji "imash u shpilu"? Sort po ovome, pa ovo, pa ono... Samo je bezveze, nishta vishe.
U svakom sluchaju chestitke svima koji su proshli dalje.
Koliko sam ja cula, Beogradjani i Nislije ce upisati RAF. Oni koji su sada na rafu su prilicno zadovoljni (bar takmicari), mada sam ja cula da je dosta tesko, mislim da se mora dosta raditi, ali se rade projekti i prakticne stvari... Tako da ne verujem da ces morati mnogo da ucis sam, van faksa.
Ja poslah zalbu (tacnije molbu) na tak.prog@gmail.com ali nisam dobila nikakav odgovor... Jel neko nesto slao, a da su mu odgovorili? (po rezultatima, nista mi nisu usvojili :( )
Ja sam se zalio i za prvi tp za planete i za prvi zadatak (trebalo je da proradi za sve primere, al sam imo nekih tehnickih problema sa kompom... duga prica), a samo su mi dali 10p za planete. Izgleda da su svima samo to i popravljali, a da za druge zalbe i nisu bili bas velikodusni...
Ja za reli... Nisam submitovala zadnju verziju koda... Moram da obratim paznju na to da testiranje sa mojim inputom ne podrazumeva slanje na ocenjivanje... Jbg... Srecno svima na maloj!
Poz svima! Imam jedno pitanjce a nisam hteo da otvaram novu temu, (nadam se da) moze i ovde. Hoce li na ovogodisnjem drzavnom takmicenju biti organizovano i prenociste,vecera,etc? Tj. da li se ostaje 2 dana (konkretno - BG)? Kako je bilo prethodnih godina? Prvi put se takmicim pa sam nedovoljno upucen
Takmicenje traje 2 dana ali organizatori ti nista ne obezbedjuju sem racunara ,sendvicha i soka za vreme takmicenja... Za smestaj ce se pobrinuti tvoja skola...
Cek, cek... ovde je doslo do neke zabune koliko vidim. Drzavno takmicenje, koje se odrzava 5. maj NIJE u rangu sa saveznim. Dakle, traje jedan dan i ima kategorija (5 zad, B kategorija prva tri, A zadnja tri). Takmicenje ce se najverovatnije raditi na vise mesta (kao i prethodnih godina - bicete blagovremeno obavesteni o detaljima). Nakon toga, pocetkom juna se odrzava Srpska informaticka olimpijada, koja je u rangu saveznog (ili male, kako god).