Imam jedan predlog za uzdizanje nivoa nasih takmicara u informatici (a mozda i matematici):
NAPRAVITI WIKI :) (izmisljam topl(j)u vodu)
Potrebno je da neko instalira na nekom serveru MediaWiki i da pocnemo ...
Tamo bi se pisala teorija potrebna za takmicenja iz informatike, mozda bi bila i oblast za programiranje ... samo sto bi mozda trebala da bude zatvorena za spoljasnji svet ...
Mislim da je to super stvar za razliku od organizovanja takmicenja a i svako bi u slobodno vreme mogao da na pise neki interesantan clanak i obogati taj wiki svojim iskustvom i to ne bi nestajalo kao sto je slucaj kod odrzane lekcije ...
Mogli bi da se postavljaju neki interesantni algoritmi, zadaci i sl...
Interesuje me koliko vam deluje interesantno ideja, i u slucaju postojanja takvog wikija da li biste ucestvovali u kontribuciji svojim clancima, idejama, angazovanjem i sl ...
Hajde posalji na mejl boba5555@gmail.com sta i kako treba, pa cu ja to da uradim. Nekoliko nas drugova je zakupilo prostor i domen, a veoma malo od toga je iskorisceno, pa steta da propada. U tih nekoliko drugova spadaju i Rajko i Nemanja...
Dobra ideja! Jel imao neko iskustva sa nekim Wiki stranama. Neka sa lepom dokumentacijom bi bila najbolja, da bi moga sa malo izmena da je prilagodim bazi podataka na z-treningu - Da ne moraju da se otvaraju posebni nalozi za Wiki.
Ma ceo host je suspendovan. Seljaci neprofesionalni. Nadam se da ce popraviti situaciju uskoro.
Inace Sloba, Rajko i ja smo ovih dana bas zauzeti tako da nismo imali vremena da se posvetimo wikiju, ali svi koji hoce da pisu clanke i ucestvuju u radu(za sada izgleda samo ti Relja:) mogu slobodno samostalno da to rade.... cim se host oporavi
Evo i ja cu da se ukljucim kad ponovo proradi. Hteo sam da napisem par clanaka, al kad videh da je suspendovan, nesto sam naskrabo na srpskom wikiju. Evo moze se sve naci na:
Video sam sta si ispisao , i dobro je zapoceto.To su neke osnove.I , naravno ispisacemo jos nesto.Ja cu ispisati jos neke algoritme.Ako neko nesto vec pise , neka kaze da se ne muce ostali. Nego, ja bih dodao jos par funkcija tom wiki-ju.. Recimo, analiza raznih algoritamskih problema ..Mislim, dosta algoritama nema bas trivlijalnu upotrebu.moze li to?
Pa recimo, DP je veoma opsirno i prakticno se ne moze nauciti..To je u stvari nacin razmisljanja.E pa da se tezi tome da se sto vise razlicith primera razjasne..
Ok, ovo vrijeme zadnjeg posta nije tocno, ali vjerujem da je ovaj post bio jako davno, jer host opet ne radi.
Evo i ja bi se htio ukljucit. Koliko god mogu pomoc, iako nije puno, a nadam se da cu nesto i nauciti.
[q] Pa recimo, DP je veoma opsirno i prakticno se ne moze nauciti..To je u stvari nacin razmisljanja.E pa da se tezi tome da se sto vise razlicith primera razjasne.. [/q]
Prvo se treba napisati kako se treba gledati na problem, odnosno kako razmisljati.