nda li neko zna ili moze da pretpostavi sta nije u redu:
- kada program startujem u TurboPascalu on hoce da se kompajlira i nesto odradi;
- a kada startujem u FreePascalu on nece da se kompajlira uz prijavljivanje greske "unexpected end of file"! proverio sam, u programu mi je jednak broj "begin-ova" i "end-ova" jer da nije tako ne bi ga ni z-server kompajlirao, sto on uspesno radi ali na sve test primere izbacuje "izlzni kod nije 0"!!!
o cemu bi moglo biti reci... jel neko imao slicnih problema?
rdeklarisao si matricu
400000^2 ...
To je mnoooogo memorije..
Zato izlazni kod nije 0.
nda je mnogo memorije izlaz koji daje z bi bio: "prekoracen memorijski limit" a to on NE radi!
rpa dobro, kako ti kazes :)
Ali, jedno je sigurno, sa toliko "zauzete" memorije zadatak nece proci..
nma nije meni problem ta memorija - kada sam u FreePascalu pokusao da startujem program sa mnooooogo manje definisanom matricom isto nije hteo ni da kompajlira jer je postojala greska "unexpected end of file"!!!
dakle... moje pitanje ostaje isto - da li se neko susreo sa ovim?
rja mislim da jedina stvar koja moze da prouzrukuje tu poruku
jeste neka nepotrebna tacka..
pa, otud sumnjam na "veze:array[0..maxbr] of 0..7;" , na ovo 0..7
probaj to nekako da zamenis.
nstavih "byte" umesto "0..7" i isto... ???
aAttachuj kod... (inace imas gresku negde)
nevo attacha ali mislim da cu morati sam da pronadjem gresku jer je tesko snaci se u ovakvom kodu...
aIzvini, ova matrica graf ti zauzima vise od 2GB. Moras malo pazljivije da racunas koliku si memoriju zauzeo. Pretpostavljam da ti je ovde ogranicenje 64MB. Tako da ne mozes uvek da pamtis ceo graf.
Inace u 93 redu si otvorio zagradu za komentar a nigde je nisi zatvorio, a u 111 si opet otvorio i zatvorio komentar, pa ti onda izgleda kao da si i u komentar stavio od 93 do 111. Nepotrebno brisi...
nhehe... taj deo od 93. do 111. reda sam stvarno i hteo da odvojim jer je trenutno bio nepotreban a mislio sam da nije potrebno zatvarati komentar kada se u 111. redu nalazi i otvorena i zatvorena zagrada... sada hoce da se iskompajlira kada nema toga... hvala ;) ... aaa da... ;D ostaje matrica koja je stvarno ogromna ali sam pomislio da ce proci kada uspeva da se iskompajlira na z-u... videcu...