moze da mi gi pratite 5 6 i 8 primer za zadacata trik od republicki takmicenja za da vidam na koj primeri mi paga koristam quick sort poso so merge sort pi prepolnuva memorija a bubble sort paka na vreme
trik
probaj bez sortiranje da ja resis
mora da se sortira, ali na malo drugaciji nacin
broj elemenata je mali.. to treba iskoristiti
broj elemenata je mali.. to treba iskoristiti
Mogu li 5.i 10.test primer
5.pogresno resenje
10.prekoraceno vreme(mozda zato sto ucitavam svaku kartu kao string s sa cin>>s,a ako stavim scanf("%s",&s) kad sam testiram program puca)
Inace zadatak sam odradio tako sto sam formirao 4 niza
(S,L,K,D) duzine 15 u kojima pamtim koliko se puta koja karta (broj) pojavljuje.Takodje pamtim koliko ima S,L,K,D karata.K-tu kartu odredjujem tako sto vidim u kom se nizu nalazi oduzimajuci redom broj S,L,K,D karata i ako je posle nekog oduzimanja k<=0
karta je u tom nizu zatim prodjem kroz taj niz i nadjem kartu.
5.pogresno resenje
10.prekoraceno vreme(mozda zato sto ucitavam svaku kartu kao string s sa cin>>s,a ako stavim scanf("%s",&s) kad sam testiram program puca)
Inace zadatak sam odradio tako sto sam formirao 4 niza
(S,L,K,D) duzine 15 u kojima pamtim koliko se puta koja karta (broj) pojavljuje.Takodje pamtim koliko ima S,L,K,D karata.K-tu kartu odredjujem tako sto vidim u kom se nizu nalazi oduzimajuci redom broj S,L,K,D karata i ako je posle nekog oduzimanja k<=0
karta je u tom nizu zatim prodjem kroz taj niz i nadjem kartu.
poshalji mi mail na private posto je test veliki...
[q]mozda zato sto ucitavam svaku kartu kao string s sa cin>>s,a ako stavim scanf("%s",&s) kad sam testiram program puca[/q]
Mozda je u pitanju moje lose poznavanje C-a, ali zar nije problem u tome sto scanf prestaje sa ucitavanje cim dodje do prvog space-a? Mozda gets(s)?
Mozda je u pitanju moje lose poznavanje C-a, ali zar nije problem u tome sto scanf prestaje sa ucitavanje cim dodje do prvog space-a? Mozda gets(s)?
Bravo Sanja ! Naucila si nesto :) Ajd sad na TC :).
Ali, cin >> s se ne razlikuje od scanf("%s", s) posto oba
prekidaju sa citanjem po nailazenju na space, novu liniju i sl..
Samo, objasnimi zasto stavljas scanf("%s", &s) sa ovim '&' ?
Ali, cin >> s se ne razlikuje od scanf("%s", s) posto oba
prekidaju sa citanjem po nailazenju na space, novu liniju i sl..
Samo, objasnimi zasto stavljas scanf("%s", &s) sa ovim '&' ?
Ako stavim bez & nece da se kompajluje
Karte sam ucitao char po char i sve je proslo bez problema.
Hvala svima.
Hvala svima.
Ako stavis bez adrese '&' nece naci program gde hoces da stavis podatak u ovom slucaju string