← Back to topics
Topic

SIO & Izborno

s
sanja
posto se nekako odlucilo ko sve ucestvuje na prvoj srpskoj informatickoj olimpijadi moze da padne i novi topic :)
Cestitke svima koji su se plasirali :)

Pitanjce: jel se planira jos neko takmicenje posle ovoga? Pitam zato sto mi je, dok sam citala pravilnik na YUOI, u vidno polje uleteo i pasus o izbornom :) [url=http://www.yuoi.nis.edu.yu/pravilnik.html#nivoi_izborno][klik][/url] Ako se organizuje, jel se zna tacan/priblizan datum odrzavanja?
a
andrejko
Izbornog nece biti (mozda u nekim ekstremnim slucajevima, ako su bodovi mnogo zbijeni ili sl.), posto je ovo neka vrsta izbornog (jel je savezno ukinuto).
r
renovator
Pa da ovo je jedna vrsta izbornog prema tome koliko je ljudi proslo..
Samo, imam jedno pitanje( mada 99% znam odgovor, ali za svaki slucaj ;) ) :

Hoce li drzavno takmicenje bilo kako uticati na SIO sto se zbira poena tice ?
a
andrejko
Nismo pricali o tome, ali nece sigurno... Ne mora da brines :)
n
nikolam
lepo , prosao sam :)

//ide da za 2 nedelje spremi sve sto mu treba za prolaz na IOI :) :D :P :S
t
tijanakg
Ja nisam chlan komisije, ali da chitam znam, a u pravilniku jasno pishe:

“Planira se i održavanje dodatnog takmičenja za odabir državne ekipe za učešće na međunarodnim takmičenjima. “

“Godišnji ciklus takmičenja se sastoji od četiri nivoa: okružnog takmičenja, državnog takmičenja, srpske informatičke olimpijade i izbornog takmičenja.”

“Konačna rang lista se formira tako što se za svakog takmičara saberu broj bodova koji je takmičar osvojio na srpskoj informatičkoj olimpijadi i broj bodova koji je takmičar osvojio na izbornom takmičenju. U konačnoj listi ne smeju biti dva takmičara koji su jednako rangirani, pa u slučaju da više takmičara imaju jednak ukupan broj bodova prednost se daje onima koji su osvojili više bodova na višim nivoima takmičenja tog ciklusa.”

s
sanja
U pravilniku (na DMS) pise i da je proporcija A:B na SIO 27:3 pa nije tako ??? (nije da ovim omalovazavam ljude iz B niti mi je krivo sto su prosli)
Ne svidja mi se sto se pravilnik ovako lako krshi...
a
andrejko
Dakle, pravilnik nije u potpunosti izmenjen od kada je izbaceno savezno takmicenje (sto jeste nasa greska). No, ja ne vidim zbog cega se vi toliko uzbudjujete oko toga. Ja kada sam bio takmicar nikada nisam ni citao pravilnik niti sam tome posvecivao neku paznju. Mislim da se mi ovde bavimo programiranjem, a "rupe u zakonu" treba ostaviti drugima... :)

Salu na stranu, potrudicemo se da to ispravimo sto pre, tako da vise nece biti nesporazuma. Izvinjavamo se jos jednom.