aAko moze neko da rijesi ovaj zadatak:
http://galeb.etf.bg.ac.yu/%7Ekraus/vets/objektno_prog/domaci/2006_07.html
, veoma je hitno.
Ako nije problem neka posalje rjesenje na JusticeByAK-47@hotmail.com
Ili barem neke smjernice u rijesavanju.
Unaprijed hvala puno!
bNesto mimo zadatka: Cini mi se da nazivi tema kao sto je ovaj, bez ikakvog nagovestaja o problemu su samo odbojni (verujem da ce to skoro svako potvrditi ko se iole "krece" po forumima).
Vezano za zadatak: Jesi li probao da uradis zadatak? Ako jesi, izlozi sta ti predstavlja problem!?
aHvala na savjetu. Promjenio sam naziv teme. Ako opet nevalja, mozda imas neki bolji prijedlog?
Evo radim zadatak od sinoc, radicu ga i danas, a sutra moram zavrsiti spremanje za ispit iz C++ koji nema veze sa zadatkom. Tako da sam malo u frci. A imam jos sledece sedmice ispit iz Inteligentnih informacionih sistema, pri tom moram da zavrsim projekat u C#, i da polazem ispit iz C# poslije ove sledece sedmice. Eto da se malo opravdam sto sam ne uradim zadatak.
Naravno malo sam slabiji i sa znanjem C++.
Konkretan problem mi je da osmislim rjesenje tj. da tacno odredim klase i sta u kojoj klasi se tacno radi. Imam neke ideje na kojima radim, ali slabo mi ide. Dok malo dotjeram kod mogu i postaviti sta sam do sad uradio. Mada ako me profesor ulovi opet ce me oboriti, ispit nije problem kod ovog profesora vec domaci s kojim nas maltretira. Zbog domaceg polazem ovaj ispit 6. put.
Unaprijed hvala na pomoci!
bNisam radio nishta slicno, ali ono sto bih probao jeste da za svaku vrstu elementa napravim klasu (klasa bi sadrzala broj ulaze/izlaze i operaciju koju izvrsava). Mreza bi mi bila jedan graf. Koliko sam shvatio, u jednom trenutku moze da se dovede vise signala (odnosno mreza ima vise ulaza) na celu mrezu.
Pustao bih signal po signal i obradjivao to kao stanja. Stanje bi mi sadrzalo sve elemente u kojima se nalazi signal (s tim da mi je izlazl/ulaz mreze takodje jedan element, pa u pocetku samo ulaze imas kao deo stanja). Pomerao bih signal od elementa do elementa i tako stvarao novo stanje. To naravno radim dok ne dodjem do izlaza ili shta mi vec oznacava kraj. To je naravno za mrezu u kojoj se signal u svim elementima obraduje isti vremenski interval i gde je potrebno vreme da signal od jednog izlaza dodje do nekog ulaza svuda jednako.
Ovo je neka ideja sa kojom bih ja probao, mada to ne znaci da je ispravno. Kao sto bih objasnjavao nekom da imam crtez sa mrezom i pustao signal kroz istu, tako bih isto to simulirao na racunaru.
Nadam se da sam bar malo pomogao.
Srecno ;)