Ponekad se posalje kod na ovom forumu (mada na svakom ga ima :)) koji je u stvari ceo zadatak. Po mom misljenju je to bespotrebno i sem sto mi se cini lenjo, jer neko nije mogao da iskuca ideju i prodiskutuje o tome, zatrpava temu i cini je necitkijom. Ako neko vec nesto trazi, verujem da je bolje ljudima da shvate sta se tu desava, a ne da tumace iz koda (ako uopste to neko radi). No, to je moje misljenje, pa zelim da procitam i misljenje ostalih :) Hvala.
Gotov kod ili ideja!?
ne kužim šta si ti htio time reć.
možda da neki ne pišu kod nego samo opis?
možda da neki ne pišu kod nego samo opis?
Pa moze neko i code da posalje. u jednom momentu, je bilo previse osoba koje je mrzilo da razmene ideju, da razmisle gde im je bug, nego su prosto slale code. To obicno zatrpava forum, a mojih par drugova i ja, koji smo u to vreme bili aktivni i trudili se sto vise da pomognemo, nismo hteli nikako da citamo tudj code od preko 50 linija i nalazio gde je greska.
S druge strane, ne koristimo svi isti stil kodiranja i onda je tesko sve to pratiti, dok ideja je ideja :) Cilj mi je bio da nateram ljude da ne budu lenji. ovamo ulgavnom dolaze pocetnici, a meni je cilj da ih naucim nesto, a smatrao sam da time sto cu im reci gde im je bug u codeu nije pravi nacin.
Samo sam nekoliko postova sa celokupno poslati codom izbrisao, cisto da uticem vise na druge. Sada to ne bih radio, ali sam i dalje da se samo posalje code, pogotovo dok su ljudi u fazi ucenja. Znam da sam puno toga naucio trazeci bug(ove). To je moje misljenje, a ne mora niko da ga prati ;)
S druge strane, ne koristimo svi isti stil kodiranja i onda je tesko sve to pratiti, dok ideja je ideja :) Cilj mi je bio da nateram ljude da ne budu lenji. ovamo ulgavnom dolaze pocetnici, a meni je cilj da ih naucim nesto, a smatrao sam da time sto cu im reci gde im je bug u codeu nije pravi nacin.
Samo sam nekoliko postova sa celokupno poslati codom izbrisao, cisto da uticem vise na druge. Sada to ne bih radio, ali sam i dalje da se samo posalje code, pogotovo dok su ljudi u fazi ucenja. Znam da sam puno toga naucio trazeci bug(ove). To je moje misljenje, a ne mora niko da ga prati ;)
Slazem se sa bobom. Kodiranje nije ucenje koda napamet nego shvaćanje problema i imlementacija riješenja. Ako ne razumiješ problem, ne mozes ga rijesit. Na forumu bi trebali dobiti hint ili ideju ili raspraviti i doznati da trenutna ideja nije dobra. Sa implementacijom se svako sam treba izborit.