← Back to topics
Topic

Gotov kod ili ideja!?

b
boba5551
Ponekad se posalje kod na ovom forumu (mada na svakom ga ima :)) koji je u stvari ceo zadatak. Po mom misljenju je to bespotrebno i sem sto mi se cini lenjo, jer neko nije mogao da iskuca ideju i prodiskutuje o tome, zatrpava temu i cini je necitkijom. Ako neko vec nesto trazi, verujem da je bolje ljudima da shvate sta se tu desava, a ne da tumace iz koda (ako uopste to neko radi). No, to je moje misljenje, pa zelim da procitam i misljenje ostalih :) Hvala.
m
matteo123
ne kužim šta si ti htio time reć.
možda da neki ne pišu kod nego samo opis?
b
boba5551
Pa moze neko i code da posalje. u jednom momentu, je bilo previse osoba koje je mrzilo da razmene ideju, da razmisle gde im je bug, nego su prosto slale code. To obicno zatrpava forum, a mojih par drugova i ja, koji smo u to vreme bili aktivni i trudili se sto vise da pomognemo, nismo hteli nikako da citamo tudj code od preko 50 linija i nalazio gde je greska.
S druge strane, ne koristimo svi isti stil kodiranja i onda je tesko sve to pratiti, dok ideja je ideja :) Cilj mi je bio da nateram ljude da ne budu lenji. ovamo ulgavnom dolaze pocetnici, a meni je cilj da ih naucim nesto, a smatrao sam da time sto cu im reci gde im je bug u codeu nije pravi nacin.

Samo sam nekoliko postova sa celokupno poslati codom izbrisao, cisto da uticem vise na druge. Sada to ne bih radio, ali sam i dalje da se samo posalje code, pogotovo dok su ljudi u fazi ucenja. Znam da sam puno toga naucio trazeci bug(ove). To je moje misljenje, a ne mora niko da ga prati ;)
k
karakondzula
Slazem se sa bobom. Kodiranje nije ucenje koda napamet nego shvaćanje problema i imlementacija riješenja. Ako ne razumiješ problem, ne mozes ga rijesit. Na forumu bi trebali dobiti hint ili ideju ili raspraviti i doznati da trenutna ideja nije dobra. Sa implementacijom se svako sam treba izborit.