← Back to topics
Topic

z-rastanak

v
vasja
HELP .
Neka ideja?
Izgleada kao dinamicko.....
b
boba5551
I jeste dinamicko. Na pravom si putu
r
renovator
Kljucno je sledece :
Ako osoba A zivi na mestu a i osoba B zivi na mestu b i pritom je a < b,
nikad ti se nece desiti da osobu A poshaljes na neko mesto c a osobu
B na neko mesto d tako da je d < c.
Razmisli o tome.. I trebalo bi da dobijes ideju.
v
vasja
A moze li da neka osoba ode dalje od svoe kuce, pa da onda treba da se vraca nazad? Cini mi se da moze ali ipak da pitam.

l
losvald
Pise mi na svim test primjerima Prekoraceno vremensko ogranicenj ili Memory limit.
Ja sam smislio cisto dinamicko slozenosti O(M*M) (M je najudaljenija kuca, tj, M <= 1000) a sama konstanta je svega par operacija.
Meni na kompu 1.83 Ghz s gxx-om bude vrijeme najvise 0.035 a sa -O2 optimizacijom 0.015 s i program mi uvijek zauzima 4 MB. U ovom zadatku pise ogranicenja 0.1 s i 16 MB. Iz iskustva znam da su mi znali proc programi koji su mi imali 0.6*dopusteno vrijeme na mom kompu tj. da je moj komp duplo brzi bez optimizacije kod kompilanja (po toj logici se tu izvodi 0.07 s u najgorem slucaju, tj. 0.03 s optimizacijom).
Kako je to moguce?
Ak nije TLE onda jel moguce da je opisu zadatka stavljen krivi Memory limit pa nije zapravo dopusteno koristit ni tih 4 MB???
b
boba5551
Da bi video da li je do memorije, prosto izbaci iz main-a pozive
precompute();
solve_dp();

pa ako ti i onda bude pravilo probleme, zali se i dalje.
l
losvald
Cudno, stavio sam jedan if tak da ne pristupam polju na mjestu -1 i sad je proslo... Bila je sistemska greska zbog toga iako mi nije jasno zasto.
b
boba5551
Pa najverovatnije zato sto mesto -1 ne postoji. Nisam siguran, ali moguce je da cak -1 = 2^16 ili 2^32, ako prima unsigned, mada to je samo nagadjanje. No, kako god bilo, moralo je da puca jer ti -1 ne postoji u memoriji, mislim kao referenca na deo niza.