← Back to topics
Topic

Pomoc oko zadatka - C++

k
killer
Jel moze neko da mi pomogne oko ovog zadatka, pocetnik sam pa se ne snalazim bas najbolje:

Zadatak: Na programskom jeziku C++ kreirati klasu Student koja kao privatne članove ima ime i prezime studenta, broj indeksa i prosečnu ocenu. Od javnih metoda sadrži konstruktor koji postavlja sve atribute, inline funkciju koja vraća broj indeksa, inline funkciju koja vraća ime i prezime (kao jedan tekstualni niz), funkciju koja vraća prosečnu ocenu i funkciju koja štampa informacije o studentu. Potom kreirati klasu Amfiteatar koja treba da sadrži informacije o prisutnim studentima. Naime, amfiteatar se može predstaviti kao matrica, gde svaki element matrice predstavlja jedno sedište. Sedište može da bude zauzeto (i u tom slučaju element ukazuje na objekat tipa Student) ili slobodno (pokazivač je null). Matrica je fiksnih dimenzija, 20x10. Od javnih metoda, klasa sadrži:
• konstruktor koji postavlja naziv amfiteatra,
• desktruktor
• funkciju za dodeljivanje postojećeg studenta amfiteatru,
• funkciju koja proverava da li je student sa zadatim brojem indeksa prisutan, i potom štampa njegovo ime i prezime
• funkciju koja štampa informacije o amfiteatru (naziv i sve informacije o prisutnim studentima)

U funkciji main kreirati najmanje 5 objekata klase Student. Zatim napraviti objekat klase Amfiteatar, dodeliti mu 5 studenta, i odštampati informacije o amfiteatru.
b
boba5551
Kakva ti pomoc treba? Btw, ako hoces da ti neko uradi domaci, na
www.rentacoder.com mozes naci ljude za to
f
fpavetic
[quote author=Slobodan Mitrović link=topic=10361.msg12340#msg12340 date=1195205357]
Kakva ti pomoc treba? Btw, ako hoces da ti neko uradi domaci, na
www.rentacoder.com mozes naci ljude za to
[/q]

bas sam malo zagledao tu stranicu; reci imas li ti kakvih iskustava s njima? koliko su pouzdani i slicno ...
b
boba5551
Ok su. Imam iskustva (moj profil - [url]https://www.rentacoder.com/RentACoder/SoftwareCoders/showBioInfo.asp?lngAuthorId=1577398[/url])i do sada je ok, s tim da mislim da se sve placa manje nego sto inace vredi. Tesko je dobiti prvi posao, mada uvek mozes biti srecnik ;)
f
fpavetic
reci molim te koji nacin isplate si koristio? ( mozda je malo prerano o tome misliti, ali ipak :) )

i, da, kako stoje stvari s porezom? dal je to uracunato u onih njihovih 15%, ili se jos dodatno mora platiti?