nOpet ja, pa ako je neko u mogucnosti da mi pomogne ovaj put(verovatno ce to biti sloba, ako bude mogao) u pitanju je zadatak jezerca iz 4. grupe zadataka. Imam pogresno resenje u 8 primera a OPET ne znam zasto.
moderator:
Obrisan code.
bProbaj da sve stavis u logint i da inicijalizujes sum i j (pre prvog for-a ti nije inic). Nadam se da je ok.
P.S. Ako prodje posle saveta, obrisi samo kod :)
nZasto u longint kad su 1-10000(visine stubova)? Jel kad kazes inicijalizujes mislis:dati pocetnu vrednost, posto u paskalu za brojevne tipove podataka uvek bude 0?
bPa kad sabiras moze da te zeza. Trudi se da po tom pitanju sto manje verujes kompajleru ako to nije po standardu. Ne znam da li si probao da to izmenis, ali cisto ako si vec pitao nekog i ako ti je dao savet, probaj da to i uradis, inace postavljeno pitanje nema poentu.
n[quote author=Slobodan Mitrović link=topic=10383.msg12597#msg12597 date=1201940886]
Pa kad sabiras moze da te zeza. Trudi se da po tom pitanju sto manje verujes kompajleru ako to nije po standardu. Ne znam da li si probao da to izmenis, ali cisto ako si vec pitao nekog i ako ti je dao savet, probaj da to i uradis, inace postavljeno pitanje nema poentu.
[/q]
Sta to? Koje pitanje?(malo sam priglup ;D ;D ;D)
n[quote author=Slobodan Mitrović link=topic=10383.msg12591#msg12591 date=1201914314]
Probaj da sve stavis u logint i da inicijalizujes sum i j (pre prvog for-a ti nije inic). Nadam se da je ok.
P.S. Ako prodje posle saveta, obrisi samo kod :)
[/q]
Ja se izvinjavam sto nisam poslusao odmah, nisam znao da to moze da predstavlja problem, evo sad radi;
b[quote author=Nemanja a link=topic=10383.msg12600#msg12600 date=1201949271]
Sta to? Koje pitanje?
[/q]
Incijalizacija.
nPa ja te pitam da li je inicijalizacija u stvari zadavanje pocetnih vrednosti?
bDa, jeste :) Nisam skontao shta ti nije jasno...
nSorry sto nisam obrisao kod. Imas pm.