← Back to topics
Topic

Trka (regionalno)

n
nemanja90
Ja sam uradio zadatak i pogledajte ovo molim vas
Compile Ok
Vreme kompajliranja: 0.11 sekunde
Testiranje
Test 1 Tacno resenje vreme izvrsavanja programa [color=Green]0 sekunde[/color]
Test 2 Tacno resenje vreme izvrsavanja programa [color=Green]0 sekunde[/color]
Test 3 Tacno resenje vreme izvrsavanja programa [color=Green]0 sekunde[/color]
Test 4 Tacno resenje vreme izvrsavanja programa [color=Green]0.01 sekunde[/color]
Test 5 Tacno resenje vreme izvrsavanja programa [color=Green]0 sekunde[/color]
Test 6 Tacno resenje vreme izvrsavanja programa [color=Green]0 sekunde[/color]
Test 7 Tacno resenje vreme izvrsavanja programa [color=Green]0 sekunde[/color]
Test 8 Tacno resenje vreme izvrsavanja programa [color=Green]0.01 sekunde[/color]
Test 9 Tacno resenje vreme izvrsavanja programa [color=Green]0 sekunde[/color]
Test 10 [color=Red]Prekoraceno vremensko ogranicenje[/color]

Pa dajte ljudi, kakav je to primer kad su mi svi 0 a taj mi presao 5 sekundi.
Nemate pojma kako sam se ponadao da sam resio zadatak jer sam pre imao problema sa njim. Jedva sam dobio novu ideju i sad izgleda ne valja.

Jel mogu dobiti taj primer da vidim da li mi ne valja cela ideja ili sam neso prevideo pa mi repeat ide do beskonacnosti.
b
boba5551
Prvi red poslednjeg test primera je
100 23 59 59
Najverovatnije si negde zeznuo, pa ti najvece vrednosti prelaze neko ogranicenje. Probaj da za bilo kakve vrednosti isteras taj test primer, odnosno test primer u kojem je prvi red koji sam naveo gore.

EDIT: Mada, koliko vidim svi test primeri sem poslednjeg su tipa n 9 m s, gde je n <= 6, tako da postoji sansa da ti stvarno puca program na vremenu.
n
nemanja90
Da nemas mozda neku ideju jer ova moja izgleda ne pali.

Inace predpostavljao sam da je bas takav primer.
n
nemanja90
Testirao sam sa takvim primerom, stavio sam

writeln('100 23 59 59');
for i:=1 to 100 do
writeln(random(1000),' 0 ',random(36000),' 0');

i to mi je proslo dok sam trepnuo.
Imam neki bug u programu, molim te mi posalji taj primer na pm ili mail marsns90@eunet.yu

n
nemanja90
Hvala ti i za ovo i za sve ostalo do sad, a nadam se i ubuduce.

Sad cu da vidim sta ne valja.

pozz
n
nemanja90
Test 10 Tacno resenje vreme izvrsavanja programa 0 sekunde

Ma znao sam da nije do mene.

Gledao sam u debugger-u i pise p:=1043.0764398 ja ukucam p=1043.0764398 i on kaze false, poludeo sam. Na slican nacin sam na takmicenju pre par dana izgubio 2 sata na ispravljanje jedne greske, ulazio mi je program u while a nije bio ispunjen uslov, za nepoverovati...

Inace, ne znam zasto je ovo radio ali sam mu u uslov stavio round(10000*p)=round(10000*k) umesto p=k, nemam reci, inace hvala jos jednom.
s
sanja
Kad poredis real ili double, nemoj da stavljas jednakost nego recimo abs(a-b)<0.00001.
s
salter
Zanima me ako postoje kakve specificne situacije u 1. i 10. test primjeru jer mi ta dva ne rade. Ili ako postoje negdje orginalni test primjeri da proucim mozda imam kakvu logicku gresku u programu.
n
nemanja1990
Ja mislim da imam deseti primer u privatnim porukama ali ne znam kako da otvorim privatne poruke na ovom novom forumu. Inace, mislim da je jedini problem koji sam ja imao sa ovim zadatkom u stvari bio taj sa poredjenjem tih realnih brojeva u desetom primeru.