← Back to topics
Topic

definiranje vlastitogg operatora u pascalu

g
gates
pravio sam operator za množenje matrica, i kod mene sve normalno radi na kompajleru 2.2.0 i na 2.0.4, ali kod submita javlja kompajlersku pogrešku(verzija compilera je 2.0.4 i kod mene radi na njemu)

Greska u kompajliranju:
Free Pascal Compiler version 2.0.4 [2006/08/20] for i386 Copyright (c) 1993-2006 by Florian Klaempfl Target OS: Linux for i386 Compiling ./tmp.d84ttyljchprl13g tmp.d84ttyljchprl13g(4,10) Fatal: Syntax error, ":" expected but "**" found tmp.d84ttyljchprl13g(4,10) Fatal: Compilation aborted Error: /usr/local/bin/ppc386 returned an error exitcode (normal if you did not specify a source file to be compiled)

evo prvih 15-ak linija koda:

type sqrmatrix=array[1..4,1..4]of longint;
var a,m:sqrmatrix;
i,j,k,n:longint;
operator **(x,y:sqrmatrix)z:sqrmatrix;
begin
for i:=1 to 4 do
for j:=1 to 4 do
z[i,j]:=0;
for i:=1 to 4 do
for j:=1 to 4 do begin
for k:=1 to 4 do
inc(z[i,j],x[i,k]*y[k,j]);
z[i,j]:=z[i,j] mod 10000;
end;
end;

n
nemanja90
Sto ne napravis proceduru?

Nadam se da sam dobro skontao i da moje pitanje gore nije ostavilo utisak da sam malo gloop(jer nisam ni znao da sam mozes da pravis operatore, ali je to sto ti pokusavas, ako sam dobro razumeo, lako ostvarivo procedurom). ;D
g
gates
jest, ali ne da mi se sad praviti proceduru, a ovako je i puno ljepše...ionako me zanima zašto njiho kompajler javlja grešku ;D
m
matteo123
e i ja bih ti preporučio proceduru
m
matteo123
i nemoj stavljat u type ako nemoraš . sada neznam o kojem se zadatku radi ali pokušaj tako
m
matteo123
našao sam ti grešku
operator **(x,y:sqrmatrix)z:sqrmatrix;
trebalo bi bit:
operator **(x,y,z:sqrmatrix):sqrmatrix;
ok.
pokušaj tako