mmolim odgovor.
zadatke rješavam u pascalu ali i u c++-u (ono šta mi neide) u pascalu radim jer malo vježbam .
pa jel mi možete reć šta je najbrže?
(for,repeat ili while)
mma vidim sto znas c++ ili c, :P al ajd dobro...
radi se o potpuno različitim stavrima, kako ces sad uspoređivat while sa forom, ne kuzim te...
gjednako je brzo sve, a ako i ima nekakve razlike one su jako jako zanemarive
mčuj balunoviću vidi ona 2 najlakša zadatka. i javi mi se kada to napraviš . u c++-u of corse
mPa slusajj ti, kinkela, koje su svi ostali zadatke ovdje rjesili SAMI ( a nekima ocito nije jasno koja je bit rjesavanja zadataka na ovakvim siteovima),
ne želim se tu s tobom svađati, ali ovaj tvoj gornji post mislim da dokazuje kakve gluposti ljudi znaju izgovoriti...i ako mislis da si neka faca sto znas ispisat broj ili zbrojit dva broja u c++-u, onda skokni ovdje
http://www.z-trening.com/new/www/html/profile.php?id=6000001569&show_train=1
i pogledaj kod koliko zadataka sa strane piše C++ i koliko ih je obojano zelenom bojom....
P.S. of course se pise ovako kako sam ja napisao a ne ti...
kad pogledam koliko sam vremena izgubio na ovaj post stvarno si nisam jasan...
b@matteo123: Kao sto je mbalunovic vec napisao, radi se o tome sta ti treba i mislim da ljudi uglavnom koriste jedno od 3 zbog toga sto je u nekim situacijama prakticniji while nego repeat- konkretno, kada izvrsavas neke operacije, pa u zavisnosti od toga da li neki uslov treba da proveris pre ili posle operacije, zavisi da li ces koristiti jedno ili drugo. While se moze simulirati preko repeata i obrnuto, a vremenska razlika koju ces napraviti koristeci jedno, a ne drugo je zanemarljiva.
U principu se sve 3 petlje u asembleru realizuju na slican nacin. Jedan nacin da sam proveris za neku konkretu operaciju, jeste da provrtis sve brojeve od 1 do 1000000000 koristeci for, while i repeat i na taj nacin vidis da vremenska razlika skoro i ne postoji.