uNe prolaze mi 2 test primera.
http://www.z-trening.com/new/www/html/submit.php?subm_stat=1&submit=7100005766
Pogledao sam te test primere na DMS, i moj program izbacuje rezultat koji se razlikuje samo za 1. Da li je greska u mom programu (a mislim da jeste) ili u checkeru?
Cuo sam da test primer 10 baguje kod checkera, pa sam to nastelovao da radi. Ali nisam cuo da baguju sestica i osmica. U cemu je problem?
uNema veze, resen zadatak, greska je bila do mene.
mmeni piše da mi je iscurilo vrijeme
npise ti zato sto su pogresno napisani uslovi
treba da pise 0<=A<=B<=2^30
2^30 znaci 2 na trideseti stepen, a to ne mozes da izracunas tako kao sto si ti krenuo tj tako sto proveravas za svaki broj od a do b da li mu je zbir cifara paran
ma kako onda da rješim zadatak ako se to traži u zadatku
meh super na papis ću si ispisat 2^31 brojeva na papir zaokružit one sa parnim zbrojem znamenaka .
napravit ću kod u kojem ću ić for petljom i gledat koji se broj sa liste pojavljuje.
neznem zakonitost pa sam se malo našalio
onece proci. Kod moze biti max 40 KB
gstvarno ako netko moze dati nekoja pomos..ovoj task pocna da me zivcira :@
mJA SAM PROBAO RJEŠIT TAKO DA U INTERVALU A,B IMA A-B+1 I ONDA PODIJELIM SA 2 AKO NEMA OSTATKA INAČE PRIBROJIM JOŠ JEDAN I PODIJELIM SA 2.I RADI SAMO 5/10
hProblem se može rešiti i rekurzijom, ali je komplikovano i 'ružno' rešenje.
Ja sam prvo problem 'rešio' trivijalno u intervalu [0, n] (naravno da je t.l.e.) tek da vidom zakonitost. Tek, vidio sam da treba posmatrati sumu prvih n-1 cifara i cifru jedinica, i ....
Nadam se da vam je pomoglo.
mjel možeš malo pojasnit ne kužim šta si htio reć
hDakle, pričam o intervalu [0,n] (označiću sa F(n)), onda ćeš konačan rezltat dobiti kao razliku, tj G(a,b)=F(b) - F(a-1).
Recimo za n=5679. Cifra jedinice je 9, a zbir ostalih je paran broj (5+6+7=18), pa je F(5679) = 5679 / 2 + 1.
Recimo za n=5667. Cifra jedinice je 7, a zbir ostalih je nepar broj (5+6+6=17). Kad je zbir ostalih neparan, mora se uzeti u obzir i parnost cifre jedinica. Ako je i ona neparna onda je F(5667) = 5667 / 2 + 1.. Ako je cifra jedinica parna onda je F(n) = n / 2.
maha hvala ti na objašnjenju
me rješio sam točno tako i 1/10 mi javlja. molim vas ako neko ima vremena neka pogleda kod
hKod funkcije 'g()' uzmi u obzir a) a = 0; b) a > b.
Mislim da red n:= n div 10; u funkciji 'f()' treba brisati (10-ostruko si smanjio rezultat f()),
a sledeći red trebalo bi da je str (n div 10,x);
To je ono što sam vidio na brzinu.
P.S.
Nebitno za ovo rešenje, ali probaj malo drugačije da rešiš zbir cifara 'zbr'.
msada je 4/10.
@hali:
ne kužim šta si htio rećl
hPogledaj
http://pastebin.com/d6dc03b7