← Back to topics
Topic

Kad ce rezultati?

t
turgond
Ko što naslov kaže, kad možemo da očekujemo rezultate takmičenja :) ?
b
boris4
DA :)

Niko nije uradio citav Magic
A
Al3kSaNdaR
Ne :(

Borise cestitam na prvom mestu. ;)
i
iggy91
I od mene cestitke borisu... Impresivan broj bodova...

Mene bas interesuje gdje sam napravio greske u Cubes i IT.

Pored toga, jedva cekam da vidim model resenja za BigDigits i Magic.

Cestitke svim takmicarima!
A
Al3kSaNdaR
I ja jedva cekam resenja za BigDigits i Magic. Ni meni nije jasno gde mi je greska u Boxes, Digits i Cubes. :(
m
mbalunovic
Kako to da je tako malo ljudi imalo 100 bodova na
digtsu?
D
DuXSerbia
jel ste sigurni da su ovi bodovi konacni? :))
Nesto mi cudno, evo gledam neka resenja nekim ljudima nisu prosla, a skoro ista drugima jesu (razlikuju se promenljive i tako to).

Cestitke svima koji su osvojili preko 0 bodova, i kvalifikovali se za okruzno... :)
b
boris4
hvala :)

Cestitke svima :)
D
Daniel93
#
#include<iostream>
#
using namespace std;
#

#
int main()
#
{
#
int n, k, res=0;
#
scanf("%d%d", &n,&k);
#

#
int sum=0,tmp=0;
#
for(int i=1;i<=n;i++)
#
{
#
sum = 0; tmp = i;
#
while( tmp != 0 )
#
{
#
sum += (tmp % 10);
#
tmp /= 10;
#
}
#
if( sum == k ) res++;
#
}
#
printf("%d\n", res);
#
//system("pause");
#
return 0;
#
}

Moje rjesenje za digits , samo 45 bodova, a neznam sto.
A
Al3kSaNdaR
Pa ne znam, ja stvarno ne znam gde mi je greska u 1. , 2. i 3. zadatku. Moguce je da su ovo privremeni rezultati.
n
nemanja1990
mene isto zanima gde sam pogresio u digitsu jer sam slao isti kod kao za bigdigits, tj prepravljen na odgovarajuci unos

a sto se magica tice, tu znam gde sam "pogresio" jednostavno je program prespor, za ulaz
4
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0

daje resenje u roku od 1s a za ulaz
5
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
ne daje resenje, tj daje ga ali ne znam posle koliko jer sam nocas testirao taj primer tako sto sam ostavio celu noc da racuna i do ujuto je jos radio :-)
t
turgond
Cestitke Borisu :)

izgleda da memset ne radi kako treba...dobio sam 6 od 100 na sedmom....
s
stjepang
Moze neko rec rjesenje digitsa? Borise kako si ga ti rjesavao? :)
b
boris4
pa ovako nekako:

zbir po redovima, kolonama i dijagonalama je S = ( n^3 + n ) / 2;

napravio sam sve kombinacije kako mogu dobiti S od n^2 brojeva ( tako da bude n sabiraka )

kod n = 5 ima ~1400 kombinacija da se napravi 65

( ovo odradim sa knapsack 0-1 )

i onda radim dokle ne nadjem resenje ili dok ne probam sve kombinacije

nalazim red, kolonu ili dijagonalu koja ima najmanje nula.

U onom gore nizu trazim koje bi kombinacije mogao da ubacim tu, i onda rekurzivno dalje :)

A
Al3kSaNdaR
Ok, jasno mi je to za kombinacije i proveravanje, ali sta je knapsack 0-1 ?
b
boris4
imas torbu zapremine V, i n predmeta zapremina v1, v2, ..., vn. Svaki predmet mozes iskoristiti samo jednom. Koja je najveca zapremina koju mozes staviti u torbu ? :)
to je primer

A ja gledam koliko ima kombinacija, i koje su da napravim S od brojeva 1..n^2
n
nikola
Meni nije jasno sto sam na IT dobio 10 :) Al nema veze. Ja sam se ubio da resim big digits i tu dobio 88 a na IT dobio sam 10 ^^
A
Al3kSaNdaR
@nikola:

Ne mozes decimalne brojeve da poredis sa =. IT je trebao da se resi tako sto pitas If (abs(y-(m*x+b))<0.001) and (x>=0) then Br:=Br+1; . :)
D
DuXSerbia
ja sam radio sa apsolutnom greskom, i prolaze 6/10 :S
A
Al3kSaNdaR
Ma nesto baguje server, ja saljem isti kod za wowels sad i ne prolazi. :S
p
picsel
Ja sam poslao isti kod za Wovels i prosao sve, a sluzbeno 90.
A druga zamerka je sto je u zadatku Magic stajalo 1 sekunda ogranicenje, a ne 3, pa sam kod radio da radi unutar jedne sekunde, a mogao sam jos bodova da dobijem da sam znao da je 3 sekunde.
p
picsel
Poslao sam i Big Digits, prosao je prvi put 20% a drugi put 100%, isti kod. Sluzbeno 96. Ne svidja mi se evaluator
n
nikola
Ma ja sam prvi put napisao sa greskom 0.0000001 i onda mi onaj sample test nije proso. To bilo jutros oko pola 4 :D pa sam stavio x=y*x+b i proso sample test i ostavio sam ga tako.
D
DuXSerbia
ovo nije normalno, saljem ja boxes 10 puta isti kod, ni jednom nece prodje, sve neke druge greske javlja, ponekad i prodje 5-6 primera :)

Da bi me bar sad uredno obavestilo da je server zauzet... pa htedo da kazem, aj prestanite da saljete na 10 min, da ja posaljem moje kodove, pa vi nastavite, imate ceo dan xD
A
Al3kSaNdaR
@duxassassin:

Admin vrsi trenutno novo testiranje, ima bug u checkeru. :)
M
Miskomi
Ja stvarno nemam ideju zasto sam na Wovels dobio samo 55.... to je najprostiji zadatak bio.
n
nemanja1990
zato sto si citao string a ne niz charova

string ima max 256 znakova a ovde je n<=1000
M
Miskomi
Auuuuuuuuuu, neverujem.... hvala :)
m
miomir
Ja sam citao charove i nije mi prosao u svim primerima... Posto mi se od juce do danas promenio broj bodova pretpostavljam da server jos uvek testira zadatke i da ce to da potraje jos neko vreme...ne znam...
n
nemanja1990
bila je greska u programu koji pregleda zadatke pa je sve testirano ponovo, ovi rezultati su konacni
m
matteo123
na digitsu ste trebali imat obe for petlje od nule
m
mfolnovic
matteo123, ajde pogledaj svoj kod i razmisli malo sto radis, ova druga petlja, zamisli da je n = 5, a broj 12, ovaj ce 5x djelit 12 s 10, tj. imas 3 koraka bzvze... to mozes puno bolje napravit tako da s while petljom gledas dok taj broj nije veci od nule, pa djelis i uzimas ostatak ...
( pogledaj moj kod )
m
matteo123
meni radi za tebe me briga
m
mfolnovic
a gle, nisam ja taj koji pastea tudje kodove, npr.
http://www.z-trening.com/new/www/html/submit.php?submit=7100011037&subm_code=1 -> "tvoj" kod
http://www.z-trening.com/new/www/html/submit.php?submit=7100010120&subm_code=1 -> kod Glavine
m
mfolnovic
ili nevjerojatna slicnost izmedju:
http://www.z-trening.com/new/www/html/submit.php?submit=7100007843&subm_code=1 -> "tvoj" kod
http://www.z-trening.com/new/www/html/submit.php?submit=7000018342&subm_code=1 -> darkspiritov kod

vjerojatno su i svi ostali kodovi takvi, barem vecina ( za prva dva moras bit glup da ga ne rjesis sam ).

admine, smatram da bi trebalo poduzet nesto vezano za ovo, ovo nije nacin kako se moze naucit ...
b
boris4
znam ja jos takvih...

Ali ne razumem sta vredi to ?

JEEEE uradio si zadatak. Svaka cast, ali kada bude slican zadatak na nekom takmicenju ti ga neces znati uraditi
m
mfolnovic
pa da...
jos jedan razlog za ban, stakodnevno spama forum glupostima, mislim da ce se ovdje svi sloziti ...

ispricavam se adminu sto vrijedam matteo123-a, ali samo govorim cinjenice koje su tocne ...
A
Al3kSaNdaR
Bitno je samo da imas dobru ideju za zadatak, a posle cjes lagano da napises kod. ;)
m
mfolnovic
da, bitno je prije rjesavanja zadatka uzet papir i olovku i dobro smislit ...

tako sam ja jucer z-funkciju, slozio matrice na papiru, provjerio na nekoliko primjera jel ispada tocno i samo to nakodirao ... :)
A
Al3kSaNdaR
To je jedini problem, svaki zadatak mora prvo matematicki da se resi, pa tek onda da se prevede na Pascal, C ili C++. :)
A
Al3kSaNdaR
Vecjina ljudi koja kodira u C++-u u masi zadataka koristi funkciju dp , jel moze neko da mi objasni kako se poziva i koji su njeni argumenti?
m
mfolnovic
dp - dinamicko programiranje ili dynamic programming, imas o dinamici na topcoder.com -> http://www.topcoder.com/tc?module=Static&d1=tutorials&d2=dynProg
m
matteo123
oprostite za kopiranje programa ali me neki toliko izlude u školi ko fol da to nemogu rješit da mi se jednostavno neda i samo prepišem
D
DuXSerbia
@matteo: a ti sad razmisli koliko je pametno to sto si prepisao samo da te vise nebi gnjavili, i koliko tebi znaci. Ti i dalje mozda ne znas da resis zadatak, tako da si na istom, a verovatno vise nikad neces ni pokusati da ga uradis, i samo ces lagati sebe da znas, sto je mnogo gore od toga da te par njih zafrkava oko necega :S
m
matteo123
e samo da znaš prije nego šta submitam rješenje ja pročitam kod i pokušam u glavi si odgovorit zašto je to tako a ne ovako.
želio bih reć da ja ne prepisujem kod bezveze nego pročitam i zapamtim ga ,pa ako je na natjecanju sličan lakše ću ga rješit
m
matteo123
mfolnovic
pročito sam tvoje rješenje ko šta si mi reko i čudila me tvoja brzina.
imam jednu nejasnoću:
dal je ++ sol =inc(sol) ili sol:=sol+sol
b
boris4
matteo123: nego pročitam i zapamtim ga

pa u tome je i poenta...
ne treba da ga pamtis
nego treba samo ideju da pokupis, pa ako ti
zatreba u nekom drugom zadatku da je imas
b
boba5551
@matteo123:
Inace, ++sol i sol++ ti je uvek sol = sol + 1, samo pitanje je kada to postaje.
Ako trenutno koristis to sol u nekom izrazu i stavis sol++, onda se ceo izraz zavrsi pa se sol poveca; ako stavis ++sol onda se sol PRVO poveca pa se onda izvrsi/izracuna (kako hoces) izraz.
s
stjepang
"želio bih reć da ja ne prepisujem kod bezveze nego pročitam i zapamtim ga ,pa ako je na natjecanju sličan lakše ću ga rješit"

Da, da.... tako sam i ja nekad "rjesavao" :)
To ti je NAJGORI nacin vjezbanja. Nikad, ali bas nikad nikad nikad nemoj tako vjezbati ako hoces nesto nauciti.

A ako hoces, onda radi ovako:
1) smisli rjesenje potpuno sam
2) ako ne ide, ostavi zadatak i probaj ga poslije rijesit
3) ako opet ne ide, pitaj nekog za hint
4) pitaj za drugi hint
5) pitaj za treci hint
6) zamoli nekog da ti ISPRICA rjesenje (ne da kod)
7) ako ni to ne pomaze, tek onda pitaj za kod

Ali cak i ako dodjes do koraka 7, sigurno ti je pametnije ne gledati kod nego ostaviti zadatak i probati ga opet rijesiti samostalno za tjedan-dva. :P