← Back to topics
Topic

Ogranicenje na Magic-u

o
oduleodule
Prilično sam ubedjen da je ograničenje na MAGICu za vreme takmičenja bilo 1 s
Sad vidim da su 3 s.
Seća li se neko, (možda i nisam u pravu)

Ili je to naknadno stavljeno da bobi prodju svi TP :)
a
adminModerator
To je naknadno stavljeno da bobi prodju test primeri :)

Salim se naravno, boba ima resenje koje prolazi za 1 sec, Kao sto mozes da vidis kada odes na zadatak i vidis najbrza resenja.
a
adminModerator
Povecano je da ostalim takmicarima prodje vise test primera
a
adminModerator
http://www.z-trening.com/new/www/html/submit.php?subm_stat=1&submit=7100009951
p
picsel
Pa nije bas uredu, jer ja sam hteo da mozda izvucem koji dodatni bod tako sto cu da prekinem program kad dodje do priblizno jedne sekunde izvrsavanja i zatim ispisem -1, a bez toga sam mogao jos da izvucem bodova, da sam znao da moze raditi 3 sekunde :)
p
picsel
Ali ok, nije problem. Samo bi bilo lepo da je na sledecem takmicenju sve poznatno unapred i da nema mnogo neocekivanih izmena :)
D
Daniel93
Haha, mislio sam isto ko i ti prekinuti izvrsavanje, al mi se pak nije dalo kodirati i misilo sam mozda da komajler zabranjuje dekleraciju <ctime> ili <time.h>.
p
picsel
Naravno, nisam koristio nikakve biblioteke i nista slicno, samo sam po broju operacija pokusao da procenim koliko ce stici za jednu sekundu i prekinuo ga nakon procenjenog
p
picsel
Doduse, omanuo sam u proceni, 1.15 umesto 1 sekunda :)
a
adminModerator
@picsel:

Slazem se sa tobom. Medjutim autori zadataka nisu bas bili aktivni, tako da se sve svelo na bobu i mene da improvizujemo.

Izvinjavam se u ime autora za situacju.
i
iggy91
A zasto se moralo povecavati vrijeme izvrsavanja? Zadatak se mogao uraditi ispod ogranicenja, sto je boba dokazao. Drugo je da nije moglo uraditi zadatak, pa da kazete "Aha, pretpostavicemo da je takmicar primenio to i to resenje, a da bi ono proslo, vremensko ogranicenje mora biti toliko".

Ne shvatam samo na osnovu cega ste doneli zakljucak da je takmicarima potrebno "vise bodova". Ko je znao da uradi ispod 1s, znao. Ko nije, nema bodova.

I naravno, da ispadnem korektan, ovo me interesuje samo zato sto sam pao na rang listi nakon reevaluacije... :)
a
adminModerator
Slazem se da nije bilo potrebno povecavati vremensko ogranicenje. Medjutim autori zadatka nisu dali nikakvo ogranicenje, pa sam ja bio stavio 1s odokativno. Kasnije sam nekako pomislio (mozda i pogresio) da su autori hteli 3 sekunde... i onda sam promenio.

Na kraju sam shvatio da ce manjanje nazad na 1s da bude previse...

Za sledece takmicenje cu da se potrudim da nateram autore da sve bude spremno pre nego sto takmicenje pocne, da ne bi imali ovakvih problema.
i
iggy91
OK, hvala na objasnjenju.