Primetio sam da ne mogu da pogledam tudji kod za neki zadatak, jer pise da ga nisam resio. U stvari, ja na tom problemu recimo imam 10 poena, i zelim da pogledam kod nekog drugog ko je imao 100 poena na tom zadatku. Izgleda da mogu da gledam tudj kod samo ako imam 100% uradjen zadatak. Zar to nije bezveze, jer ako sam ja 100% uradio zadatak briga me kako su ostali uradili. A sad kad je takmicenje proslo, zanima me gde sam pogresio u jednom od zadataka, a resenje nigde ne mogu da nadjem,... I da li postoji nesto kao zvanicno resenje zadatka koje uvek radi 100% primera tacno?
Tudji source file-ovi
mozes da pitas na forumu za ideju ili nesto slico a kod ne mozes da vidis dok ne resis jer onda nisi resio ti nego si prepisao resenje od nekog drugog
U redu, slazem se da nije u redu prepisivati. Ali kako ja mogu da prepisem kada je takmicenje vec zavrseno, a ja sam kod vec prijavio. Normalno je da se posle svakog takmicenja objave resenja zadataka, ja ne znam za takmicenje gde to nije princip. Vise nije sustina u tome da ja resim zadatak ili ne, nego da vidim gde sam pogresio da bih znao kako da radim ubuduce slicne zadatke i da ne ponavljam istu gresku. Mozda bi trebalo da postoji dugme u smislu kao: "ne mogu da uradim zadatak, hocu da vidim resenje", i onda bi mi se za taj zadatak pisalo 0 poena i nikad vise na ovom sajtu ne bih mogao da ga uradim. I za mnoge probleme koji su dati ovde resenja se mogu naci na drugim sajtovima, npr. www.yuoi.nis.edu.yu, pa zato mislim da je jedini pravi nacin rangiranja takmicenje. Napredak ostvarujem kada za zadatak koji ne znam da uradim pogledam kako su to drugi uradili, razumem tudji kod i kasnije mogu da to primenim u drugim zadacima. Zar nije glupo sto ce meni nacin resavanja mnogih zadataka na sajtu najverovatnije uvek ostati tajna, jer ja ne umem da ih resim, pa ne umem...
Hvala na razumevanju...
Hvala na razumevanju...
i jesi i nisi u pravu, i meni je to smetalo u pocetku, ali mi je mnogo draze kad posle 5 meseci sam dodjem do resenja nego da sam ga odmah procitao
Ocigledno da cu i ja morati da se naviknem... :)
Hahaha!