Da li mogu da se preuzmu test primeri da bi videli gde je greska u programu?
Test primeri
Test primeri za sada ne mogu da se preuzmu. Mozda ce biti okaceni na zvanicnom sajtu, ali to je samo mozda. Ako budu bili okaceni, bicete obavesteni.
otkad je 0 prirodan broJ? za digits mi je palo 10p sto to nisam proverio
Bas bezveze, ni ja nisam proverio za 0 i palo mi 10 poena. :-(
-> Ja mislim da 0 ne bi trebalo da se racuna u prirodne brojeve, ona pripada prosirenom skupu prirodnih brojeva N0.
ista situacija je i kod mene, ali fora je u tome sto ja nisam primetio da u zadatku pise prirodni brojevi nego sam mislio da je pisalo 0<=k<=sta vec pise, a opet nisam proverio za 0
Pa prilicno svak, ko je imao 90 bodova na zadatku digits je imao tu gresku. Ako se moze smatrati greskom
Objasnio sam u drugom postu oko toga - napisao sam sta da svaki ucenik doda i da ne misli o tome. N = 0 nije bilo ni u jednom primeru.
Nije bilo n=0, ali za k=0 je resenje 1, a ne 0 kako bi trebalo po postavci zadatka, gde pise: "koliko ima PRIRODNIH brojeva ne većih od N čiji je zbir cifara jednak PRIRODNOM broju K". Po tome, cak ni K ne bi trebalo da bude 0 ako gledamo da su prirodni brojevi svi celi brojevi veci od 0.
Nisam nasao sta pise u drugom postu za digits. A koja bi greska mogla da bude za samoglasnike - koristio sam niz char
mozda si lose prebrojao :-)
a sada svi znamo da ćemo u sljedećem natjecanju stavit for i=0 to n
@matteo123:
Ubuduce ce biti A <= N <= B, sto znaci da u ovom slucaju ce ici ili
0 <= N <= 1000 ili
1 <= N <= 1000.
Ubuduce ce biti A <= N <= B, sto znaci da u ovom slucaju ce ici ili
0 <= N <= 1000 ili
1 <= N <= 1000.
a bit će vjerujem