← Back to topics
Topic

Test primeri

p
pecasd
Da li mogu da se preuzmu test primeri da bi videli gde je greska u programu?
b
boba5551
Test primeri za sada ne mogu da se preuzmu. Mozda ce biti okaceni na zvanicnom sajtu, ali to je samo mozda. Ako budu bili okaceni, bicete obavesteni.
t
turgond
otkad je 0 prirodan broJ? za digits mi je palo 10p sto to nisam proverio
A
Al3kSaNdaR
Bas bezveze, ni ja nisam proverio za 0 i palo mi 10 poena. :-(
A
Al3kSaNdaR
-> Ja mislim da 0 ne bi trebalo da se racuna u prirodne brojeve, ona pripada prosirenom skupu prirodnih brojeva N0.
n
nemanja1990
ista situacija je i kod mene, ali fora je u tome sto ja nisam primetio da u zadatku pise prirodni brojevi nego sam mislio da je pisalo 0<=k<=sta vec pise, a opet nisam proverio za 0
D
Daniel93
Pa prilicno svak, ko je imao 90 bodova na zadatku digits je imao tu gresku. Ako se moze smatrati greskom
b
boba5551
Objasnio sam u drugom postu oko toga - napisao sam sta da svaki ucenik doda i da ne misli o tome. N = 0 nije bilo ni u jednom primeru.
D
DuXSerbia
Nije bilo n=0, ali za k=0 je resenje 1, a ne 0 kako bi trebalo po postavci zadatka, gde pise: "koliko ima PRIRODNIH brojeva ne većih od N čiji je zbir cifara jednak PRIRODNOM broju K". Po tome, cak ni K ne bi trebalo da bude 0 ako gledamo da su prirodni brojevi svi celi brojevi veci od 0.
p
pecasd
Nisam nasao sta pise u drugom postu za digits. A koja bi greska mogla da bude za samoglasnike - koristio sam niz char
m
matteo123
a sada svi znamo da ćemo u sljedećem natjecanju stavit for i=0 to n
b
boba5551
@matteo123:
Ubuduce ce biti A <= N <= B, sto znaci da u ovom slucaju ce ici ili
0 <= N <= 1000 ili
1 <= N <= 1000.