Moze li mi neko pojasniti kakav ce ovo tip takmicenja biti ???
ZCM Round #1 (ACM Like)
"ACM like", sto to treba da znaci? Da li ce biti takmicenje u timovima?
E upravo sam vidio da ima vec oko ovoga, diskusija na topicu kod takmicenja :)
Where can we try these problems now that the contest is over?
now, nowhere, but i suppose that admin will put them in training section soon, in the z-trening group
z-competition group you mean ... :D
z-training Competitions
A sad svi zeljno cekamo da ih submitujemo da nam se poveca broj uradjenih xD
Nego ljudi, kako se radi treci xD meni palo napamet samo binarna i line segment intersection u nlogn , al ko ce to da kuca xD
Nego ljudi, kako se radi treci xD meni palo napamet samo binarna i line segment intersection u nlogn , al ko ce to da kuca xD
New group
ZCM Competitions
ZCM Competitions
Kako ide ideja za poslenji zadatak ( SSP ) ?
cista dinamika
dinamicko cisto, procitaj malo o knapsack problemu i odma ce ti biti jasno
Kako ste cross radili?
Ok, pogledacju. Znao sam da treba dyn al ga ne znam. :(
Ostali zadaci nisu teski, samo su cross i ssp malo tezi. :)
nije ni ssp tezak
ja sam za cross slucajno dobio neku ideju koju matematicki ne mogu da obrazlozim ali osto nisam uspeo da nadjem kontradikcije predpostavio sam da radi
ja sam za cross slucajno dobio neku ideju koju matematicki ne mogu da obrazlozim ali osto nisam uspeo da nadjem kontradikcije predpostavio sam da radi
@turgond: cross se radi tako sto sortujes po k i gledas susedne
ne pitaj zasto, jer ne znam, pretpostavio sam i proslo je
ne pitaj zasto, jer ne znam, pretpostavio sam i proslo je
ah, xD, ja gledam kako to da su svi kucali onu gore navedenu bolestinu xD. hvala, odo da probam da dokazem, nije da nema logike
ima logike, cak sam i dosao do nekih zakljucaka, ali ne mogu da dam objasnjenje, jednostavno nisam nasao primer koji pokazuje da nije tako pa sam tako radio
@admin: kada ce kodovi, jer hocu da submitujem svoje a nisam nista sacuvao, a mrzi me da kucam nove ... ???
http://www.z-trening.com/new/www/html/arena.php?competition=8000000018
trebalo bi da mozes da ih preuzmes odavde
trebalo bi da mozes da ih preuzmes odavde
Ja sam radio tako sto sam uzeo sve prave i nasao njihov presek sa pravom x = -1000000000 (neki dovoljno velik broj ... tako da svi preseci budu desno od te prave). Potom sam sve linije sortirao po tom preseku. Sada se lako vidi da ce prava i, pre nego sto presece pravu i + 2, sigurno preseci i pravu i + 1, i taj njihov presek ce imati manju x koordinatu. Znachi, treba porediti samo preseke uzastopnih pravi.