← Back to topics
Topic

Trka

j
jokermc1
Ovaj zadatak sam radio prostom simulacijom trke i provjeravao ko je bio prvi. E sad javlja mi se problem u 10 test primjeru a ne znam gdje je greska.. moze li mi ko pomoci???
D
Daniel93
Gdje je bila greska kod tebe , imam isti problem.,
n
nemanja1990
ako se dobro secam, mnogo njih je tu zapelo jer su u tom primeru ulazni podaci realni brojevi
D
Daniel93
Ma pazio sam na to, nevjerujem da je do toga. Stvarno koliko sam puta vise submitao ovaj zadatak,,,,a uopste mi nije jasno gdje grijesim.
D
DuXSerbia
hint: kad su vise igraca u isto vreme na prvoj pozociji, ne radi nista :P
m
msantl
Meni je greska u 10. primjeru bila da sam za (-1). trenutak uzeo put u vrijednosti -1 , a ne brzina *-1
D
Daniel93
@duxassassin

Probao sam i dalje ne radi. Mislio sam da nije i u poredenju floatova, pa sam probao fabs, ali ni to ne radi. Sad sam potpuno bez ideje....
D
Daniel93
Zaista bih bio zahvalan onome ko mi kaze gdje mi je greska>:
D
DuXSerbia
pokusaj ovaj primer:

3 16 0 0
20 15 0 3
5 15 0 0
10 15 0 2

resenje: 2

To je meni bio problem u 10. primeru, sad ako ti ovo radi, onda ne znam gde ti je greska :)
t
tgudlek
Heh, pogledao sam ti kôd, gotovo isto imamo :)

Kad je vise trkaca na prvoj poziciji, svima označi da su prvi ;)

Uvjet je da ispred svakog od njih ne postoji niti jedan trkac, to ne znaci da trkac ne moze biti u ravnini s njima :)
D
Daniel93
@duxassassin
Probao sam primjer i radi :).

@tgudlek
"Kad je vise trkaca na prvoj poziciji oznaci da su svi prvi", slao sam vec takva rjesenja, al evo opet sam poslao i ne radi.

......
n
nemanja1990
ok ako si pazio, ali znas za onaj problem sa poredjenjem realnih?
D
Daniel93
Znam :). Koristio sam fabs^
t
turgond
Koliko se ja secam, u tom zadatku za jedan tp su dati realni umesto intova, probajte to da zamenite
j
jokermc1
izvinite sto kasnim... meni je bila greska samo kod int -> float... a sto se tice tih prvih mjesta ja sam uvijek imao samo jedno :S i radilo je... al stvarno ne znam gdje bi mogla biti greska...
D
Daniel93
Ima li ko da mi dadne 10. test-primjer, stvarno mi nije jasno gdje je greska.....
t
turgond
koristi double za brzinu i ostale parametre
D
Daniel93
Najjaci si, ja stavio double i radi. THX :) :)