Ovaj zadatak sam radio prostom simulacijom trke i provjeravao ko je bio prvi. E sad javlja mi se problem u 10 test primjeru a ne znam gdje je greska.. moze li mi ko pomoci???
Trka
nasao...
Gdje je bila greska kod tebe , imam isti problem.,
ako se dobro secam, mnogo njih je tu zapelo jer su u tom primeru ulazni podaci realni brojevi
Ma pazio sam na to, nevjerujem da je do toga. Stvarno koliko sam puta vise submitao ovaj zadatak,,,,a uopste mi nije jasno gdje grijesim.
hint: kad su vise igraca u isto vreme na prvoj pozociji, ne radi nista :P
Meni je greska u 10. primjeru bila da sam za (-1). trenutak uzeo put u vrijednosti -1 , a ne brzina *-1
@duxassassin
Probao sam i dalje ne radi. Mislio sam da nije i u poredenju floatova, pa sam probao fabs, ali ni to ne radi. Sad sam potpuno bez ideje....
Probao sam i dalje ne radi. Mislio sam da nije i u poredenju floatova, pa sam probao fabs, ali ni to ne radi. Sad sam potpuno bez ideje....
Zaista bih bio zahvalan onome ko mi kaze gdje mi je greska>:
pokusaj ovaj primer:
3 16 0 0
20 15 0 3
5 15 0 0
10 15 0 2
resenje: 2
To je meni bio problem u 10. primeru, sad ako ti ovo radi, onda ne znam gde ti je greska :)
3 16 0 0
20 15 0 3
5 15 0 0
10 15 0 2
resenje: 2
To je meni bio problem u 10. primeru, sad ako ti ovo radi, onda ne znam gde ti je greska :)
Heh, pogledao sam ti kôd, gotovo isto imamo :)
Kad je vise trkaca na prvoj poziciji, svima označi da su prvi ;)
Uvjet je da ispred svakog od njih ne postoji niti jedan trkac, to ne znaci da trkac ne moze biti u ravnini s njima :)
Kad je vise trkaca na prvoj poziciji, svima označi da su prvi ;)
Uvjet je da ispred svakog od njih ne postoji niti jedan trkac, to ne znaci da trkac ne moze biti u ravnini s njima :)
@duxassassin
Probao sam primjer i radi :).
@tgudlek
"Kad je vise trkaca na prvoj poziciji oznaci da su svi prvi", slao sam vec takva rjesenja, al evo opet sam poslao i ne radi.
......
Probao sam primjer i radi :).
@tgudlek
"Kad je vise trkaca na prvoj poziciji oznaci da su svi prvi", slao sam vec takva rjesenja, al evo opet sam poslao i ne radi.
......
ok ako si pazio, ali znas za onaj problem sa poredjenjem realnih?
Znam :). Koristio sam fabs^
Koliko se ja secam, u tom zadatku za jedan tp su dati realni umesto intova, probajte to da zamenite
izvinite sto kasnim... meni je bila greska samo kod int -> float... a sto se tice tih prvih mjesta ja sam uvijek imao samo jedno :S i radilo je... al stvarno ne znam gdje bi mogla biti greska...
Ima li ko da mi dadne 10. test-primjer, stvarno mi nije jasno gdje je greska.....
koristi double za brzinu i ostale parametre
Najjaci si, ja stavio double i radi. THX :) :)
np :)