И да, овај што никад није пуштен у рад ми се свиђа што лепо кад одабереш српски, има ћирилица, мислим да би то могло и сад да се направи, лепше би било ;)
@duxassassin: Nisam siguran, ali mislim da bi mogao da "prevedes" zadatak na cirilicu i da se to postavi zajedno sa ostalim prevodima. Mislim da to adminu ne bi smetalo, ako bas imas volje.
@boba: Ako se admin slaže, mogu da mu pošaljem "prevod" svih zadataka na ćirilicu.
Isto tako, od kako je krenula akcija prevođenja, svi prevode zadatke na eng. kolko vidim, a niko nije preveo ove zadatke na srpski koji trenutno nisu prevedeni. A mislim da bi to mnogo značilo Srbiji (i zemljama u regionu), jer na ovim prostorima ima malo ljudi zainteresovanih za programiranje, a i oni koji jesu, obično brzo odustaju :(
@duxassassin: Pa nije bas da nije niko prevodio na srpski ono sto je inicijalno bilo na engleskom. U srpskom se koriste i latinica i cirilica, tako da ne mozes reci da je samo csrpski u pitanju kada je i cirilica u pitanju. Kad napisem srpski, inace mislim na cirilicu kao pismo, ali takodje mislim da je besmisleno forsirati to na racunaru, ali to je totalno subjektivno i podrzavam onoga ko zeli da vidi zadatke i na cirilici. Admin ce ti najverovatnije uskoro odgovoriti za takav prevod.
Licno mislim da nema potrebe da se zadaci sa latinice prevode na cirilicu.
Koliko sam ja upoznat, a mozda gresim, i cirilica i latinica su zvanicna pisma u srbiji. Ali to i nije bitno, jel to sta je zvanicno a sta nije ne utice na ovaj sajt. Realnost je da svako zna latinicu, a pogotovo neko ko se imalo bavi racunarima i programiranjem. Ako nista drugo, tastatura je na latinici, a i kod koji se kuca koristi latinicni alfabet.
Sto se tice zadataka koji su samo na engleskom, sasvim se slazem da treba da se prevedu na srpski ili bilo koji od lokalnih jezika.
Admine, na hrvatskim natjecanjima , posebno HONI-ju ima mnoštvo dobrih zadataka, pa kad budeš imao vremena malo ih pogledaj, imaš i prijevod na engleski...
Nazalost, sto se tice hrvatskih zadataka, jos odavno sam dobio odgovor od ljudi iz organizacije takmicenja da mi ne dozvoljavaju da koristim njihove (originalne) zadatke.
Nakon toga sam jos jednom pokusao da kontaktiram ljude, medjutim nisam dobio odgovor.
@boba: Mislio sam na zadatke koji uopste nisu prevedeni na srpski, kao sto su zadaci sa centralno-evropskih takmicenja.
@admin: Jeste, i latinicno pismo je zvanicno pismo, i verujem da svako ko je zavrsio 2. razred osnovne (u srbiji) zna latinicu, i vecina onih koji dolaze na ovaj sajt znaj engleski, tako da nije stvar u tome znati/ne znati, vec je meni (a i mnogim drugim ljudima) lepse, i draze, kad uz srpski stoji i cirilica, jer je to ono sto na poseban nacin ulepsava ovaj jezik! A kad vec to nije nikakav problem da se uradi, i kad se ja dobrovoljno javljam da pomognem, mislim da bi to trebalo da se i ucini :) Sigurno ne moze da skodi ;)
Pa bas zato i ne daju, da bi otiso na njihov sajt i skinuo zadatke, a ne da na drugim sajtovima gledas te zadatke, pa oni nemaju nikakvu korist od toga sto su ih pravili...