← Back to topics
Topic

I found something interesting...

a
adminModerator
http://www.z-trening.com/_oldZtrening/

http://www.z-trening.com/_retiredZtrening/
A
Al3kSaNdaR
LoL, I remember the Retired Z-Trening, I was register on it last year, I think. :)
a
adminModerator
And one that was never released:

http://www.z-trening.com/_dumpedNewZtrening/
D
DuXSerbia
А кад треба да очекујемо нови Z-trening? :)

И да, овај што никад није пуштен у рад ми се свиђа што лепо кад одабереш српски, има ћирилица, мислим да би то могло и сад да се направи, лепше би било ;)

ЋИРИЛИЦА ФТЊ џД

t
turgond
Ma sta ce ti cirilica, vidis da sajt iovako tezi da postane internacionalni...
b
boba5551
@duxassassin: Nisam siguran, ali mislim da bi mogao da "prevedes" zadatak na cirilicu i da se to postavi zajedno sa ostalim prevodima. Mislim da to adminu ne bi smetalo, ako bas imas volje.
D
DuXSerbia
Pa baš zbog toga! Kad već ima srpsku reč u imenu, moglo bi i jos malo stvari koje potiču sa ovih prostora da se ostave :)
D
DuXSerbia
@boba:
Ako se admin slaže, mogu da mu pošaljem "prevod" svih zadataka na ćirilicu.

Isto tako, od kako je krenula akcija prevođenja, svi prevode zadatke na eng. kolko vidim, a niko nije preveo ove zadatke na srpski koji trenutno nisu prevedeni. A mislim da bi to mnogo značilo Srbiji (i zemljama u regionu), jer na ovim prostorima ima malo ljudi zainteresovanih za programiranje, a i oni koji jesu, obično brzo odustaju :(
b
boba5551
@duxassassin: Pa nije bas da nije niko prevodio na srpski ono sto je inicijalno bilo na engleskom. U srpskom se koriste i latinica i cirilica, tako da ne mozes reci da je samo csrpski u pitanju kada je i cirilica u pitanju. Kad napisem srpski, inace mislim na cirilicu kao pismo, ali takodje mislim da je besmisleno forsirati to na racunaru, ali to je totalno subjektivno i podrzavam onoga ko zeli da vidi zadatke i na cirilici. Admin ce ti najverovatnije uskoro odgovoriti za takav prevod.
a
adminModerator
Licno mislim da nema potrebe da se zadaci sa latinice prevode na cirilicu.

Koliko sam ja upoznat, a mozda gresim, i cirilica i latinica su zvanicna pisma u srbiji. Ali to i nije bitno, jel to sta je zvanicno a sta nije ne utice na ovaj sajt. Realnost je da svako zna latinicu, a pogotovo neko ko se imalo bavi racunarima i programiranjem. Ako nista drugo, tastatura je na latinici, a i kod koji se kuca koristi latinicni alfabet.

Sto se tice zadataka koji su samo na engleskom, sasvim se slazem da treba da se prevedu na srpski ili bilo koji od lokalnih jezika.
m
mbalunovic
Admine,
na hrvatskim natjecanjima , posebno HONI-ju ima mnoštvo dobrih zadataka, pa kad budeš imao vremena malo ih pogledaj, imaš i prijevod na engleski...

http://hsin.hr/coci/
D
Daniel93
Da slazem se sa mbaulunovicem. Moglo bi se u croatian competition dodati jos zadataka sa HONI-a / COCI-a.
a
adminModerator
@mbalunovic:

Nazalost, sto se tice hrvatskih zadataka, jos odavno sam dobio odgovor od ljudi iz organizacije takmicenja da mi ne dozvoljavaju da koristim njihove (originalne) zadatke.

Nakon toga sam jos jednom pokusao da kontaktiram ljude, medjutim nisam dobio odgovor.
m
mbalunovic
Šteta.
Ali, hvala na trudu.
D
DuXSerbia
@boba:
Mislio sam na zadatke koji uopste nisu prevedeni na srpski, kao sto su zadaci sa centralno-evropskih takmicenja.

@admin:
Jeste, i latinicno pismo je zvanicno pismo, i verujem da svako ko je zavrsio 2. razred osnovne (u srbiji) zna latinicu, i vecina onih koji dolaze na ovaj sajt znaj engleski, tako da nije stvar u tome znati/ne znati, vec je meni (a i mnogim drugim ljudima) lepse, i draze, kad uz srpski stoji i cirilica, jer je to ono sto na poseban nacin ulepsava ovaj jezik!
A kad vec to nije nikakav problem da se uradi, i kad se ja dobrovoljno javljam da pomognem, mislim da bi to trebalo da se i ucini :) Sigurno ne moze da skodi ;)
a
adminModerator
Nemam nista protiv ta "prevedes" sve probleme na cirilicu. Obrati mi se na mail da ti posaljem uputstva kako ti mozes da uradis admin@z-trening.com.

Jedino, ja mislim da ima drugih prioriteta :)
m
matteo123
admine , nemoj kopirat zadatke ako ti ne dopuštaju .kopiraj ih na svoje komp, promijeni malo i onda stavi ovdje
m
mfolnovic
matteo, iz dana u dan me iznenadujes ... xd

btw. postoji samo jedna vrsta cmd-a... :P
t
turgond
e matteo car si keve mi xD

A drugo, nije mi uopste jasno zasto ne bi dali, iovako ko oce moze da ode na hsin i da ih skine
D
Daniel93
Slazem se sa turgond.
D
DuXSerbia
Pa bas zato i ne daju, da bi otiso na njihov sajt i skinuo zadatke, a ne da na drugim sajtovima gledas te zadatke, pa oni nemaju nikakvu korist od toga sto su ih pravili...

m
mbalunovic
Što meni niste rekli da ste ga zezali sa cmd-om
( da se uključim ) :p
t
turgond
Ma oni nemaju grader za sve te zadatke koliko ja znam...a ni koristi neke pposebne nemaju, pisalo bi ovde da je to sa COCI
m
mfolnovic
za COCI imaju, evaluator.hsin.hr, a za dmihove rade svoje prije natjecanja / rucno testiraju ...
t
turgond
cekaj, prosle COCI-je mozes tamo da testiras?
m
matteo123
admine ti samo kopiraj a njih ko jeb.
D
Daniel93
Koliko ja vidim, samo se mogu testirati zadaci sa zadnjeg COCI-a.
m
mfolnovic
to je za one koji idu/zele ici na COCI ...