jJel mogu dobiti prokleti 8. primer samo na njemu pada citav dan ne mogu da skontam u cemu je prokleta greska aaaaaaaaa?
Unapred hvala
ATest primer je ogroman, pogledaj na http://www.yuoi.nis.edu.yu/ . Zadatak "Kamencici".
jjooooj pa nije to fora tamo imaju i rjesenja pfffffff
APa nemoj da gledas resenje. ;)
jne znam vise kako da ga ukrotim majke mi... kao da imam viska 0.01 sec u 8. test primjeru... tugaaa ccc
AJel ti je ovaj sort sto pozivas Quick ? Probaj da ubras sortiranje, probaj Heap sort da napises. Ne znam kako drugacije mozes da ubrzas. Prvo probaj da zamenis cin i cout sa scanf i printf jer su brzi, a ako to ne uspe probaj da primenis neki drugi sort.
jne znam... zamenio sam cin i cout, a za sort nisam siguran koji je... :S
koristim recimo sort(a.begin(),a.end());
to je jedini sort koji znam u C++... :/
bio bih ti zahvalan ako mi mozes pomoci :D
ANe razumem se bas najbolje u vectore ali cju da probam nekako da ubrzam tvoj kod. Daj mi mejl da ti posaljem ako budem uspeo. ^^
AZamenio sam cin/cout sa scanf/printf ali i dalje puca 8 primer. Ne mogu da ti pomognem jer se ne razumem u vectore. :(
jti si uradio ovaj zadatak??? kako?
AEvo sad cju da ti napisem.
mUmjesto da brises, probaj si negdje upamtiti koliko kamena koje vrste imas i kojeg si zadnjeg uzeo
APrvo ucitam n i m . Onda ucitam slovo na i-tom kamenu i masu i-tog kamena i pamtim broj ponavljanja svakog slova u unosu u niz Cnt. Onda masu kamena ubacim u matricu tako da ako se unese A 25 A 10 C 5 matrica izgleda
25 10
0
5 .
Onda citam slova reci koja se trazi i opet pamtim ponavljanja svakog slova u niz Cnt2. Stavim neku boolean promenjivu T da je True. Pustim for petlju od 1 to 26 i ispitam [ If ( Cnt2[i] > Cnt[i] ) Then T:=false ] da li mi se neko slovo trazi vise puta nego sto postoji. Ako mi je T preslo u false ispisem -1 , a ako je true onda racunam sumu. Za sumu pustim for petlju od 1 do 26 i ako mi to slovo ulazi u rec sortiram i-tu kolonu matrice ( ja sam koristio Heap sort, ali moze i Quick da prodje ). Na sumu dodajem sve elemente od x[i][1] do x[i][Cnt2[i]], i na kraju ispisem sumu.
AIf ( Cnt2[i] > Cnt[i] ) Then T:=false *
ATreba Cnt 2 , i Cnt u indeksu i ali forum necje da prikaze.
jahaaaaaaaaa dobra ideja nije mi to dosad palo na pamet... ali da ne bude da kopiram uradicu na svoj nacin ipak hvala na pomoci ;)
jhvala mnogo prosao je.... :D