← Back to topics
Topic

Z-Roaming

i
iggy91
Interesuju me detalji sto se tice ovog organizovanja sopstvenog takmicenja na Z-Treningu. Vidim da je gimnazija iz Sombora pripremila skolsko takmicenje. Mi iz Bijeljine bi smo da ucinimo isto, pa nas interesuje procedura.

Pretpostavljam da je profesorova duznost da smisli zadatke i test primere, posalje ih administratoru i saopsti mu detalje vezane za vreme odrzavanja takmicenja.

Takodje pretpostavljam da je ucesce na tom takmicenju dozvoljeno svim clanovima Z-Treninga, pa me interesuje da li se moze adminu saopstiti lista korisnika koji su predvidjeni za ucesce na tom takmicenju pa da se rezultati tih korisnika posebno rangiraju? Na primer, da prvo bude lista 10 korisnika koji su iz nase skole, da bi se jasno mogao razaznati plasman, a ispod da bude apsolutna rang lista svih korisnika koji su ucestvovali na takmicenju.
a
adminModerator
Bas tako, neka se profesor koji zeli da postavlja zadatke javi na mail, admin [A] z-trening [D] com. Zadaci bi trebalo da budu spremni neko vreme pre takmicenja. Takodje, profesori koji daju zadatke imace priliku da testiraju zadatke na z-trenigu, da bi mogli da vide koliko vremensko ogranicenje da stave, i u sustini da provere da li je sve okay.

Takodje postoji specifikacija kako se pisu zadaci, test primeri, resenja i jos ponesto, o tome vise preko mail-a

Tacno je da svi mogu da ucestvuju na tom takmicenju, i na rang listi z-treninga bi bili svi takmicari koji su ucestvovali.

Medjutim, takodje bice napravljena "privatna" lista koja ce da sadrzi samo clanove koji se "zvanocno" takmice. To jest takmicare koje oranizator navede da oce da vidi na listi.
a
adminModerator
Jos jedna stvar. Jedan zadaci bi trebalo da budu i na engleskom jeziku. Ukoliko autori nisu u mogucnosti da prevedu, admin i moderatori ce to ucniti.
i
iggy91
Odlicno, hvala na informacijama. Ocekuj mail uskoro... ;-)