← Back to topics
Topic

segments , test primeri 7,8,9

a
aleksa92
Ne mogu nikako da resim... Moj program nalazi ukupan broj tacaka, i posle oduzima sve presecne tacke pravih. Pazio sam na paralelne prave. Koristio sam formulu ax+by+c=0... Mora da ima neki specijalni slucaj, samo ja ne mogu da ga se setim... :(

Jos bolje, ako neko ima volje, evo i source file-a:
http://www.z-trening.com/new/www/html/submit.php?submit=7100027485&subm_code=1

trudio sam se da dobro iskomentarisem :))
p
picsel
Da li si obratio paznju i na duzi koje leze jedna na drugoj, cele ili samo jednim delom, kao i duzi koje su na istoj pravi (K i N su jednaki), ali se ne dodiruju.
a
aleksa92
I na jedno i na drugo. Mislis ako leze jedna na drugu da se nalaze na istoj pravoj i da se u tacki kojoj se zavrsava prva nastavlja druga? Npr:
2
0 0 2 2
2 2 3 3

I za ovo mi je resenje dobro : 4
p
picsel
a recimo
2
0 0 3 3
1 1 5 5

Resenje 6
o
oduleodule
Ako ti i to prodje, pozabavi se situacijom kada se 4 prave seku u jednoj istoj tacki
a
aleksa92
@picsel: jeste 6 kod mene
@oduleodule: probacu pa javljam...

a
aleksa92
@oduleodule:
Evo primera:
4
0 0 4 4
0 2 4 2
2 0 2 4
4 4 4 0

Ovo kod mene daje 15
p
picsel
Resenje je 16
o
oduleodule
@ aleksa

nacrtaj taj slucaj na papiru i prebroj tacke, a onda u debug sesion, pa fizikalishi.
a
aleksa92
@ Hvala puno, tu sam gresio. Samo, zar ne treba resenje da bude 17, ja kad nacrtam na papiru, i izbrojim tacke uvek izbrojim 17 tacaka.
A i svaka linija imam na sebi 5 tacaka, pa je 5*4=20, i cetiri se seku u istoj tacki, sto znaci 20-3=17?
p
picsel
Ja sam sinoc nacrtao na brzinu i cinilo mi se 16, cetvrta duz koju si dao se nije sekla u istoj tacki. Ali mozda sam negde pogresio u crtanju. U svakom slucaju, problem je kad se vise od 2 duzi seku u istoj tacki :)
a
aleksa92
Samo da javim da sam uradio :)) Izgleda da je i najtezi deo zadatka deo u kom sam pogresio... Pogotovo kada se vise prava poklapaju...

Hvala jos jednom ;)