← Back to topics
Topic

Spisak takmicara za okruzno

b
boba5551
Na http://www.yuoi.nis.edu.yu/ je postavljen konacan spisak takmicara koji su poslali svoje prijave. Oni obojeni u plavo su takmicari za koje nisam nasao username na z-treningu. Oni crveni su koji su imali 0 poena ili nisu radili ni jedne kvalifikacije.

Bilo bi fino kada bi svaki takmicar pogledao spisak za sebe i eventualno svoje drugare i ako primeti bilo kakvu gresku odmah obavestio, ili mejlom ili ovde na forumu, nema potrebe da ide preko profesora, posto ni tako nismo uspeli da dobijemo potpune podatke. Na ovaj nacin bi se sto pre ispravile greske. Takodje, svi oni za koje ne postoji username ili je pogresan (oni plavi), a ipak su radili kvalifikacije i doslo je samo do greske u slanju, bi trebali da posalju svoje podatke da bi se lista updetovala.

Hvala.
D
DuXSerbia
zanimljivo kako niko iz nase gimnazije nije prijavljen xD

evo spisak ucenika i broj osvojenih poena na kvalifikacijama:

Gimnazija "Svetozar Markovic" Nis

II razred
Dimic Dimitrije | dimke | 549 600 -
Dusan Zdravkovic | duxassassin | 552 683 460
Petar Kostic | PetarLozac | - - 158
Nikola Smiljkovic | smiljko | 455 538 425
Nikola Stevanovic | nikola92 | 549 690 461
Nikola Stojiljkovic | nikola | 528 556 425
Stefan Stojanovic | stojce | 350 105 80

III razred
Marija Stanojevic | mstanojevic118 | 350 - -

IV razred
Dusan Jovanovic | duxi90 | 100 100 185
Stefan Stankovic | x-land | 460 - -
b
boba5551
Dodato. Promenjen je domen, pa je sada
http://www.yuoi.nis.edu.rs/

EDIT: Dodati jos neki ucenici - Prva kragujevacka gimnazija.

EDIT1: Dodato jos ucenika.
d
demjan0001
nigde ne pise ko je koja kategorija ...
da li ce takmicar moci da odluci (oni koji mogu da biraju :D) na takmicenju ili je trebalo da se navede u prijavi ???
b
boba5551
Sto bi pisalo :) ? To je isto kao i ranije, a to se zna po pravilima.
p
picsel
Meni ta pravila nisu bas najjasnija, ali da li oni koji su recimo okruzno radili u B kategoriji, mogu da odu na republicko i u toku samog republickog takmicenja da odluce da hoce u A kategoriju?
b
boba5551
Sa B na A mozes da predjes kad hoces, jer se A racuna kao teza i nece ti neko praviti problem sto zelis da radis tezu kategoriju, teze u smislu procene komisije. Dok obrnuto ne moze.

"Kada takmičar jednom izabere da se takmiči u "A" kategoriji mora ostati u toj kategoriji do kraja godišnjeg ciklusa takmičenja. Ovaj izbor takmičari mogu učiniti u proizvoljnom trenutku (čak i za vreme takmičenja). Ako je takmičar dao na pregledanje bar jedan zadatak koji je zadat takmičarima iz "A" kategorije, a nije zadat takmičarima iz "B" kategorije, smatraće se da je takmičar izabrao da pređe u "A" kategoriju. "

Bolje :) ?

EDIT: A je teza, a ne B - greska.
p
picsel
Da, hvala
o
oduleodule
Nadam se Bobo da je ovo što si ovde napisao zvanično, jer nam je Danica prošle godine drugačije tumačila pravila. Rekla nam je da ne možemo da se prebacimo u A kategoriju u toku takmičenja.
b
boba5551
To je zvanicno, to sam kopirao sa sajta, sa http://www.yuoi.nis.edu.rs/pravilnik.html#takmicari
D
DuXSerbia
A ja ne vidim razlog zasto bi se neko prebacivao iz B kategorije u A kategoriju, kad i onako na SIO se svi spajaju, a onaj ko ima pravo da se takmici u B, trebao bi to i da iskoristi kao laksi put do visih takmicenja :)
b
boba5551
Pa mozda tom nekom zadaci u A kategoriji predstavljaju veci izazov :) Svakako, po pravilniku moze neko da se iz B prebaci u A, ali nazad ne moze ;)
o
oduleodule
@duxassasin

Možda misliš da je tvoja logika OK, ali zvanično na SIO ide 27 takmičara iz A kategorije i samo 3 iz B.

Dobra volja komisije je da ipak pozovi malo više takmičara iz B kategorije jer se to pokazalo ispravno u prošlosti. Tako da preći toku Državnog takmičenja u A kategoriju nije ni malo loša ideja, naročito ako proceniš da u A kategoriji ima materijala za rešiti.
b
boba5551
Da li iko zna nekog ko ne bi trebao da bude plav, a jeste (znaci da se taj ne nalazi na z-treningu, da nemamo podatke za njega) ili je crven (znaci da je imao 0 poena na kvalifikacijama), a takodje ne bi trebao?
D
DuXSerbia
@odule:

Eh, nisam znao da je odnos A:B=9:1, mislio sam da je oko pola-pola... Onda je vec sasvim druga prica...
t
turgond
Nije taj odnos, do sad obe godine kad sam ja bio nije bio ni 2:1
p
picsel
Prosle godine 26 iz A, 10 iz B. U svakom slucaju, tezina je relativna, pa sam zato pitao da li je moguce preci u A u bilo kom trenutku.
d
demjan0001
hmmm ... bobo kako zvanicno pise za SIO ??? koliko iz A koliko iz B ide na SIO ???
b
boba5551
To sve zavisi, a mislim da ne pise nista zvanicno. Kad je bilo i izborno, onda je 50 ucenika islo na savezno, a 15 na izborno. Ne znam koji je tacan broj. Mozda ce se u skorije vreme dopuniti pravilnik pa ce mozda i to biti deo njega.
o
oduleodule
kao sto sam Vam napisao gore, na Republičkim seminarima, u štampanoj brošuri 2007 i 2008 godine stoji taj podatak 27-3 za A Kategoriju.

Obe godeine, komisija je na SIO pozvala otprilike 4/1 u korist A kategorije, verovatno je to neki odnos koji komisija smatra za OK, bez obzira na "onu gore" informaciju.
t
turgond
Zadnje 2 godine je bila ista granica, pretpostavljam da su je stavljali tako da pozovu onoliko ljudi na SIO ukupno koliko zele....
D
DuXSerbia
Posto takmicenje u Nisu pocinje u 10h, mislim da takmicenje na Z-u treba da se pomeri da bude u 14h, a ne u 13h!
d
demjan0001
kako to da ne pocinje svugde u isto vreme ???
D
DuXSerbia
Ne znam, tako je bilo i za matematiku, za opstinsko :)

Ocigledno komisija u Nisu duze spava xD