Kalendar takmicenja iz informatike za ovu godine je promenjen. Tacan datum mozete videti na http://www.yuoi.nis.edu.rs/
Kalendar takmicenja
WTF?
Drzavno je trebalo da bude 4. aprila, a sad pise da je 16. maja?? Sto je toliko pomereno takmicenje, za vise od mesec dana? :S
Drzavno je trebalo da bude 4. aprila, a sad pise da je 16. maja?? Sto je toliko pomereno takmicenje, za vise od mesec dana? :S
Da imate vise vremena za pripreme :D
Salim se, zbog preklapanja valjda.
Salim se, zbog preklapanja valjda.
Ja imam primedbu. Neki ucenici (kao recimo ja) imaju za cilj da na takmicenju osvoje i neku nagradu ili stipendiju i oslobode se prijemnih ispita na odredjenim fakultetima. Pomeranjem drzavnog na 16. maj znaci da ja do mesec dana pred prijemne necu znati da li cu moci da konkurisem na zeljeni/e fakultet(e) ili cu morati da izaberem "plan B" :(
To nije cilj takmicenja, tako da ne podrzavam tvoju primedbu. S druge strane, to je stvar sponzora, a ne zvanicna nagrada, tako da ni ne mozes biti siguran da ce tih stipendija (iako ja verujem da hoce) biti i ove godine.
Pa verujem da je cilj takmicenja popularizacija kod mladih, a i ja, sam, se verovatno ne bih ni bavio ovim da se nisam poceo takmiciti i zavoleo to. Ali dzabe popularizacija i moje interesovanje ako ja nemam uslova da se nastavim time baviti, zar ne?
A i nisam mislio konkretno samo na stipendiju, vec i diploma sa takmicenja ima uticaja pri upisu na neke fakultete.
A i nisam mislio konkretno samo na stipendiju, vec i diploma sa takmicenja ima uticaja pri upisu na neke fakultete.
Slazem se sa tobom, ali ti ces imati diplomu pre upisa na fakultet. To sto ministarstvo propisuje ce biti ispostovano na vreme, tako da ces moci da obavis upis. S druge strane, ako ti znas dobro programiranje, nece ti prijemni predstavljati problem.
S obzirom da se na vecini fakulteta, koji se bave programiranjem, polaze matematika, mogao bi i da bude problem, jer iako ta dva imaju zajednickog, ipak su to razlicite nauke. Svakako da bih diplomu dobio na vreme ukoliko bih je osvojio, ali ako ne osvojim, onda imam mesec dana manje da se potpuno skoncentrisem na matematiku i prijemni. Naravno, to bi bio moj problem, a ne organizatora takmicenja, ali ipak mi se cini malo drasticno to pomeranje takmicenja za vise od mesec dana. U svakom slucaju, potrudicu se da ne omanem na takmicenju. Ali jos uvek smatram da je datum odrzavanja drzavnog previse kasno.
Bas mi je drago sto je pomeren datum! :)
Ovako ce svi takmicari imati priliku da odu i na fiziku, a to je po mnogo kriterijuma korisno(npr. republicka iz fizike oslobadja prijemnog na ETF-u). Svaka cast za DMS sto su pomerili, pametniji popusta :D
Ovako ce svi takmicari imati priliku da odu i na fiziku, a to je po mnogo kriterijuma korisno(npr. republicka iz fizike oslobadja prijemnog na ETF-u). Svaka cast za DMS sto su pomerili, pametniji popusta :D
Pa da, druga takmicenja su bili glavni razlog, a mozda cak i jedini. Prethodnih godina se preklapalo, a sad se poradilo malo na tome da se pomeri.
Hm, uredu je da se pomeri, ali zasto za vise od 1 mesec? Npr. za nedelju dana da se odlozilo, opet se ne bi poklapalo :)
Ovako je stavljeno tamo pred kraj skolske godine, a svi znamo kako neki profesori jedva cekaju takmicare da im prodju takmicenja i da odgovaraju ono sto se izvlace vec celo polugodje... xD
Ovako je stavljeno tamo pred kraj skolske godine, a svi znamo kako neki profesori jedva cekaju takmicare da im prodju takmicenja i da odgovaraju ono sto se izvlace vec celo polugodje... xD
pa taman se neces izvlaciti i nece imati kad da te vataju xD Zato sto ima sve uredno da im odgovaras xD