bGranice za prolaz
http://www.yuoi.nis.edu.rs/
DHm, kad nemam kog, evo ovde da pitam, ti mozda znas...
Sto ove godine od 130 takmicara, dalje prolaze 45, a prosle godine od 118 prosli su 55??
Tacnije, sto se granica ne spusti na 40 poena npr?
bDa, znam. U tom slucaju bi broj poena za prolazak bio isuvise mali i nerealan. Ranijih godina je za A i B bio ili isti broj poena ili veoma blizu. I sada je granica relativno mala, manja nego prosle godine (http://www.yuoi.nis.edu.rs/arhiva/2008-03-30.08_okr_0/article.html), mada slazem se da su i zadaci bili za nijansu tezi. Zajednicki zadatak je bio laksi ove nego za proslu godinu, sem obicnog ubacivanja elemenata u listu nije bilo nista drugo potrebno da se dobije 100 poena, cak i sa malo sporijim algoritmom je moglo da se izvuce 80, sto je dovoljno za prolaz. Mislim da bi bilo veoma nerealno da je veca razlika za A i B vise nego duplo. Prosto su ove godine takmicari iz A kategorije uradili losije nego inace.
DJeste, ali bas zato sto su takmicari iz A lose uradili, zato sam i mislio da ce biti manja granica. Ali to da ce onda za B biti duplo vise nego veca je glupo uporedjivati, jer mozda je zajednicki zadatak bio laksi nego prosle godine, ali prva dva zadataka su smesna, jedan je uporedjivanje 2 broja, drugi je parnost broja, sto znaci da su i zadaci ipak vise nego duplo laksi za B, pa onda i granica moze da bude duplo veca ;)
pPosmatraj to sa lepse strane, u A kategoriji je mnogo manja konkurencija za prolaz na SIO :)
tLol, u B veca konkurencija :D Pa jeste, treba znati formulu za rastojanje izmedju dve tacke :D
pPa veca konkurencija jeste, 75 na drzavnom a prolazi oko 10 na SIO :) U A kategoriji prolazi verovatno polovina :)
Ali svakako da je mnogo lakse bilo proci na drzavno iz B kategorije, mada 60 bodova u A stvarno nije bio problem.
bOcigledno su kvalifikacije puno znacile :) Moje misljenje je da nije bilo kvalifikacija da bi rezultati za B bili mnogo losiji, bez obzira kakvi zadaci bili.
t:D sledece godine napravite 50 rundi IOI nivoa, na svakoj ucesce obavezno, i eto 4 zlata :D