hMislim da moj program radi dobro (jer sam isprobao dosta primera), nakon posta na svim testovima pada (WR).
Ako je ko voljan da pogleda (paskal)
http://www.z-trening.com/new/www/html/submit.php?subm_stat=1&submit=7100045550
ili (bolje) da mi pošalje testove i njihova rešenja. (ah, ti test primeri, kad će postati javni i sastavni deo zadatka).
Ideja je sa rekururzijom i na mojem, sporom računaru program brzo odradi.
Molim vas za pomoć.
mpa zadatak nije jednostavan.po mojoj ideju treba puno memorije.ali ideja je ovakva:
uzmeš jedno slovo i gledaš dal ima u PSE neki element koji ima to slovo. zatim uzmeš i drugo slovo pa gledaš ako ima elemenata koji ima ta slova ista i imaš još jedan if u kojem moraš ispisat nulu ako je nemoguće.
javi ako ti nije jasno
hMislim da sam razumeo. I jam razmišljao o takvom rešenju, ali sam odustao. Šta ako takvim postupkom dobijem da nema rešenja, ali, recimo da u nekom koraku pre kraja sam uzeo za zamenu jedan karakter, ali kad uzmem dva za zamenu ima rešenje. (žao mi je, ali bacio sam papir sa takvim primerom). I učinilo mi se kompikovano.
Mislim da je ideja sa rekurzijom jednostavna i prirodna. Podelim dati niz na pola, pa uradi posao na obe polovine. I tako dok ne bude duzina niza 1 ili 2, onda se zna rešenje. Ako to ne vodi do rešenje, prvu polovinu skrati ja 1, a drugu povećaj za jedan pa opet isti potupak. Uh, ne znam lepo da objasnim, ali recimo da niz ima 10 karaktera. Proba sa polovinama 1..5 i 6..10, ako nema rešenja, probam sa polovinama 1..4 i 5..10.
Pogledaj (a, ako si voljan i testiraj):
http://pastebin.com/ddd479c
mkod je lijep.nisam ga baš dobro pogledo ali pogledaj one znakove,možda nešto nisi dobro napiso
sZgornja rešitev nikakor ne more biti pravilna, saj so časi premanjhni (0,00 in 0,01)... Poglej, če se ti kje kaka for zanka prehitro konča.
hNisam razumeo (saj so časi premanjhni (0,00 in 0,01)... ). Možeš li mi objasniti? Lep pozdrav.
mvaljda umjesto 0.00 stavi 0.01 i spominje for znači neš ti u foru nevalja
hNemam tako nešto u programu.
mPoglej, če se ti kje kaka for zanka prehitro konča.-mislim da želi reć da imaš grešku u foru ali ne kužim jezik kojim piše
gkaze da se prerano zavrsi