← Back to topics
Topic

Periodic Table

h
halil
Mislim da moj program radi dobro (jer sam isprobao dosta primera), nakon posta na svim testovima pada (WR).
Ako je ko voljan da pogleda (paskal)

http://www.z-trening.com/new/www/html/submit.php?subm_stat=1&submit=7100045550

ili (bolje) da mi pošalje testove i njihova rešenja. (ah, ti test primeri, kad će postati javni i sastavni deo zadatka).
Ideja je sa rekururzijom i na mojem, sporom računaru program brzo odradi.
Molim vas za pomoć.
m
matteo123
pa zadatak nije jednostavan.po mojoj ideju treba puno memorije.ali ideja je ovakva:
uzmeš jedno slovo i gledaš dal ima u PSE neki element koji ima to slovo. zatim uzmeš i drugo slovo pa gledaš ako ima elemenata koji ima ta slova ista i imaš još jedan if u kojem moraš ispisat nulu ako je nemoguće.
javi ako ti nije jasno
h
halil
Mislim da sam razumeo. I jam razmišljao o takvom rešenju, ali sam odustao. Šta ako takvim postupkom dobijem da nema rešenja, ali, recimo da u nekom koraku pre kraja sam uzeo za zamenu jedan karakter, ali kad uzmem dva za zamenu ima rešenje. (žao mi je, ali bacio sam papir sa takvim primerom). I učinilo mi se kompikovano.
Mislim da je ideja sa rekurzijom jednostavna i prirodna. Podelim dati niz na pola, pa uradi posao na obe polovine. I tako dok ne bude duzina niza 1 ili 2, onda se zna rešenje. Ako to ne vodi do rešenje, prvu polovinu skrati ja 1, a drugu povećaj za jedan pa opet isti potupak. Uh, ne znam lepo da objasnim, ali recimo da niz ima 10 karaktera. Proba sa polovinama 1..5 i 6..10, ako nema rešenja, probam sa polovinama 1..4 i 5..10.
Pogledaj (a, ako si voljan i testiraj):
http://pastebin.com/ddd479c
m
matteo123
kod je lijep.nisam ga baš dobro pogledo ali pogledaj one znakove,možda nešto nisi dobro napiso
s
s-lime
Zgornja rešitev nikakor ne more biti pravilna, saj so časi premanjhni (0,00 in 0,01)... Poglej, če se ti kje kaka for zanka prehitro konča.
h
halil
Nisam razumeo (saj so časi premanjhni (0,00 in 0,01)... ). Možeš li mi objasniti? Lep pozdrav.
m
matteo123
valjda umjesto 0.00 stavi 0.01 i spominje for znači neš ti u foru nevalja
h
halil
Nemam tako nešto u programu.
m
matteo123
Poglej, če se ti kje kaka for zanka prehitro konča.-mislim da želi reć da imaš grešku u foru ali ne kužim jezik kojim piše
g
gates
kaze da se prerano zavrsi