hDa li neko zna test podatke i rezultate ovog zadatka? Iinteresuju me testovi 2,4,5 i 6.
Npr. admin.
gtreba izbjegavati trazenje test primjera, radije jos jednom pregledaj kod, napravi brute force i generator random test primjera, ili nam izlozi svoju ideju pa cemo ti reci ako vidimo da nesto ne stima.
hNormalno da za neke zadatake uradim i generator random test primera, za neke uradim brute forrce, za neke primenim druge ideje, ali kod većine je to samo nepotrebno gubljenje vremena. Test primeri i rezultati bi trebali da su sastavni deo zadataka jer lepota ovog sajta jeste u učenju i razmeni ideja za rešenja, a ne u takmičenjima.
Inače, znam da imate stav da kad je većina učesnika uradila neki zadatak da su, verovatno, testovi i rezultati dobri, ali sam i video neka rešenja koja ne prolaze moj test primer.
Javnost test primera i rezultata test primera bi mnogima uštedela dosta vremena na traženju (ponekad imbecilnih) grešaka, smanjila moju 'gnjavažu' drugih znatno pomogla u sagledavanju problema.
Barem razmislite o objavljivanju 50% test primera i rešenja. Ili o nekom obliku pretplate(a što da ne). Siguran sam da sličan stav ima većina korisnika.
I pored ove moje velike zamerke, SUPER STE!
Pozdrav.
gpretplata je vrlo losa ideja.
a sto se tice samih test primjera, slazem se da bi se ustedilo vrijeme trazenje 'imbecilnih' pogresaka, ali isto tako svatko bi mogao rjesiti svaki zadatak ( npr. samo ispisivanjem odredjenog outputa ), i ako imas neku 'ne-imbecilnu' pogresku onda ti moze vise pomoci ako sam sredis tu gresku nego ako gledas test primjere. nadalje, svi bi imali ~100% prihvacenih rjesenja jer nitko nece slati zadatak koji ne prolazi test primjere itd.
Ipak mislim da je bolje pitati na forumu za pomoc oko zadatka.
hA 50% primera? (znam da je to novo opterećenje za Vas).
Ako će neko naštimati rešenje, pa neka ga (to imbecilno rešenje ćemo primetiti i upozoriti na takve korisnike). A što se tiče samog rangiranja, merodavno je samo takmičenje, a ne kasnije rešavanje zadatka. (www.z-trening.com !)
gmoze se desiti npr. da ti pada test primjer koji nije iz tih 50% test primjera koji su javni..to je dodatni posao i neznam koliko bi se to adminu i moderatorima dalo raditi jer i ovako vec postoji dosta posla oko natjecanja.
hHaj Gates. Jedan svež primer. Zadnji post od kiril_cvetkov, za zadatak Boxes, prolazi sve test primere, ali za test primer
9 9 5
8 8 6
njegov rezultat je DA, a milslim da bi trebalo NE (barem moje rešenje daje to kao reultat). Molim Te, proveri (možda negde grešim). Zadatak je jednostavan, pa mislim da ti neću oduzeti puno vremena. Sve u svemu, nekad ne mogu da verujem u ispravnost test primera i rezultata (prvo ne verujem svom rešenju, pa tek onda ...), naročito kod težih zadataka.
Pozdrav.
g9 9 5
8 8 6
je rezultat ne. jer treba poredati velicine tako da je svaka iz druge manja od iste iz prve, a to ovdje nije moguce.
hTako je, ali ima postova koji daju rezultat DA.
hNadam se da ovu našu spiku admin bar malo uzeti u obzir. Hajmo nešto raditi.
Pozdrav.