aDa li mozete molim vas da mi posaljete test primer 5 za z-sudoku 2. Pada mi na TLE, a mislim da je neka greska u kodu, jer mi npr. deseti primer prodje za 0.81 sekundu, a primeri su poredjani tako da svaki sledeci zahteva vise racunanja.
Email je: opaki@inbox.com
gporedak vremena izvrsavanja ovisi o tvom algoritmu, nema veze sto su tezi test primjeri 8,9,10..tvoj program je spor na 5. i 6. i mislim da nemas neke greske u kodu jer su i ostali na natjecanju na kojem je bio taj zadatak dobili tle na ta 2 primjera izmedju ostalih
pObican backtrack nije dovoljan za ta dva, moras da koristis i neke druge tehnike da dodjes do resenja Sudokua na brzi nacin. Pokusaj da na osnovu pocetnih poznatih polja popunis i neka druga polja koja imaju samo jedno moguce resenje na osnovu tih pocetnih podataka, pa zatim pusti backtrack.
Ili na neki drugi nacin ubrzaj algoritam, jer problem jeste vreme, algoritam ti je 99% tacan.
hDa li je ikako moguće dobiti test-primer 3, jer samo na njemu imam t.l.e., a verovatno bi mi pomogao da naćem problem u kodu?
aOk, hvala vam svima, probacu nesto... Btw veoma lep zadatak :)
pPogledaj zadatak Cross, verovatno mozes da iskoristis ovu tehniku da ubrzas algoritam http://www.hsin.hr/coci/contest3_tasks.pdf
mali možda mu pada zato šta mora ispisat leksikografski najmanje i najveće rješenje...probaj poradit na tome