← Back to topics
Topic

Potrebne informaciej o takmicenju

D
DuleProgramer
Dobro vece, zanima me gde mogu da nadjem opste informacije o nacinu funkiconisanja ovih takmicenja, konkretno ovog prvog sledeceg jer sam na sajtu DMSa procitao da je ovo takmicenje uslov za ucestvovanje na Okruznom takmicenju, na kojem bih hteo da ucestvujem.
Da li treba negde da se prijavim?

Hvala unapred,
Dule
p
picsel
Za sad samo radi takmicenje, a sve buduce informacije bice objavljene na sajtu http://www.yuoi.nis.edu.rs/
D
DuleProgramer
Znaci ne moram nigde da se prijavljujem?
I zanima me koliko je obicno potrebno vremena da se rese svi zadaci.
Koliko ih otprilike ima?
Hvala na odgovoru
p
picsel
Za sad ne moras nigde posebno da se prijavljujes.
Bude oko 5 zadataka.
Vreme potrebno da se svi rese zavisi od osobe do osobe. Oni sa puno znanja i iskustva mogu sve zadatke da rese za nekoliko sati, dok nekim novim takmicarima verovatno nece biti dosta ni 7 dana.
Kvalifikacije su tu da se ucenici upoznaju sa takmicenjem, vide kako to sve izgleda, pripreme se za okruzno i nauce nesto novo.
b
boba5551
Ali bitno je da svaki početnik koji se potrudi će moći da skupi bar 100 poena, dok će pozitivan broj poena biti dovoljan za kvalifikacije za okružno.
D
DuleProgramer
Posto ovde
http://z-trening.com/forum.php?show_board=10007&ref_id=10007&view_topic=113141
pise da nam treba pozitivan broj bodova, to znaci da svako ko tacno(unutar CPU i memorijske granice) uradi bar jedan zadatak prolazi na okruzno?
I posto vidim da se zadaci boduju u zavisnosti od resursa koje trosi, da li to znaci da je neke zadatke teze resiti na nekim programskim jezicima jer moramo da ucitavamo neke biblioteke pa uzimamo vise memorije?
p
picsel
Svaki zadatak se testira na odredjenom broju test primera. Test primeri idu od prostijih do slozenijih, i njima se pokriva sto veci broj slucajeva, tako da sporiji i netacni algoritmi ne osvajaju pun broj bodova za zadatak.
Odabir programskog jezika ne bi trebao da bude od velikog znacaja. Same biblioteke zauzimaju veoma malu kolicinu memorije.
Akcenat je na samom algoritmu i trazi se sto efikasnije i tacno resenje.
D
DuleProgramer
-Ako ja prvi dan vidim zadatke, ne postoji neka granica da u narednih par sati mogu da ih uradim nego moze da se radi sve do kraja takm, jel da?
-Ako posaljem netacan zadatak sta onda(hocu li biti obavesten o tome, imam li drugu sansu, koje posledice to vuce za sobom...)?
-Koja okruzenja mogu da koristim da budem siguran da ce se moj kod kompajlirati bez greske na serveru ako vec nema gresaka pri kompajliranju kod kuce?( Da ne bih imao problema oko verzije ili izbora programa)
b
boba5551
Kad god otvorio zadatke možeš da radiš u periodu koji je naznačen i da uploadujš koliko želiš puta. Samo se poslednje rešenje uzima kao konačno.

Bićeš obavešten o netačnom zadataku, ali kad se završi takmičenje :)

Pošto imaš pitanja vezana za sam sajt, predložio bih ti da proradiš par zadataka sa prošlih kvalifikacija ili sa okružnih takmičenja pa će ti se mnoge stvari razjasniti.
D
DuleProgramer
Da li se uzima u obzir pri bodovanju kada je predat zadatak i koja okruzenja/kompajlere za C treba da koristim da bi mi programi bili kompatibilni sa onlajn komapjlerom?
j
jzivkovic
Mozete li mi reci na kom URL-u da nadjem formulacije zadataka za prvu rundu Kvalifikacija za Okružno takmičenje? Trebalo bi da su dostupni od danas, ali ja ne mogu da ih pronadjem. Hvala unapred
k
kraguljac
U meniju imaš Competition. Ove kvalifikacije još nisu dostupne - piše ti na vrhu 2011/2012 Quals #1 Scheduled. Kad tu klikneš videćeš koliko treba još da čekaš :)
D
DZoki019
Izvinjavam se, ali da ne otvaram novu temu, postavicu ovde pitanje!
Da li postoje jos neke kvalifikacije, posto sam za ove ocito zakasnio?
b
boba5551
Postoje, Kvalifikacije II. Na sajtu komisije je dato više informacija o tome. http://www.yuoi.nis.edu.rs/
D
DZoki019
Hvala puno, video sam.
D
DuleProgramer
Gde može da se sazna gde će se i kada tačno održati okružno takmičenje u Beogradu?
b
boba5551
Može da se pozove DMS. Znam da jedna grupa radi u RG, a takmičenje je ove subote, verovatno u 10h počinje. Za početak će biti objavljeno na sajtu komisije.